5 gyakorlati tipp – 5. rész

5.rész

Hogyan lehet  “MÁGIKUS FÉNYKARDOD” avagy
5 GYAKORLATI TIPP, HOGYAN NÖVELD A SAJÁT STABILITÁSODAT, HOGYAN CSÖKKENTSD A BIZONYTALANSÁGOT ÉS A ZŰRZAVART?

Most, amikor végre látjuk a korlátozások, végét, lehet, hogy neked is jól jöhet egy “MÁGIKUS FÉNYKARD”, egy megújult hajtóerő, ami gyors cselekvésre lendít, és segít sokkal könnyedebben és gyorsabban eredményeket elérni az életed bármely részében. , Ez a “mágikus fénykard” pedig nem más, mint a SAJÁT ÖNBIZALMAD, ÖNBECSÜLÉSED, hogy képes vagy legyőzni az akadályokat és elérni a céljaidat. Ha teljesen magabiztos vagy, akkor lehet, hogy a következő gyakorlat segít abban, hogy még nagyobb célokat tűzz ki, még nagyobb játszmákat játssz. Észre vetted, hogy az élet akkor válik életté, amikor célokat tűzöl ki, és cselekedsz, hogy megvalósítsd őket? Ha csinálod az előző 4 tippemet, láthatod, hogy a dolgokat mindig a cselekvés viszi előre. Nincs is annál nagyobb boldogság, mint végig menni az úton, legyőzni az akadályokat és elérni a céljainkat. DE! Találkoztál már azzal, hogy az emberek leértékelik magukat, leértékelik azt, amit elértek, megcsináltak? EZZEL SAJNOS LEÉRTÉKELIK A SAJÁT LÉTEZŐSÉGÜKET. Így saját maguk viszik le a saját ÖNBECSÜLÉSÜKET. A következő gyakorlat abban segít neked, hogy felismerd: bizony megcsináltál sok-sok értékes dolgot, és sok célt elértél, amit vagy elfelejtettél, vagy leértékeltél.

5.TIPP: ÍRD ÖSSZE AZ ÉLETEDBEN GYEREKKOROD ÓTA ELÉRT, MEGVALÓSÍTOTT CÉLJAIDAT, AMI CSAK ESZEDBE JUT.

Ez a gyakorlat segít abban, hogy:
1. bebizonyítsa neked, hogy igenis képes vagy célokat megvalósítani
2. felélessze vagy megerősítse az ÖNBECSÜLÉSEDET, így megújult és megnövekedett belső hajtó erőre teszel szert, amivel MOST, AZONNAL tudsz új, nagyobb célokat kitűzni és cselekvésbe lendülni minden akadály ellenére. Ez egy igazi “MÁGIKUS FÉNYKARD”, ami nagyon meg tudja gyorsítani és hatékonnyá teszi a működésedet.

MIT KELL TENNED?
Vegyél elő egy (ha nem lesz elég 1, ne csodálkozz majd! ) fehér lapot (laptopot, táblagépet stb) és kezdj el leírni olyan célokat, dolgokat, amiket kis gyerek korod óda elértél, megcsináltál.

SEMMIT NE ÉRTÉKELJ LE, ami az eszedbe jut, írd le. Pl. én óvodás koromban utcai kréta-rajz versenyeken vettem rész, bekerültem a megyei döntőbe. Most is örömmel tölt el, ha rá gondolok. Vagy, egy barátom a kertükben 9 évesen megépített saját maga egy bunkert, amire nagyon büszke volt, mi meg csodálva jártunk át hozzá játszani. Neked volt-e bármi ilyen? Írd le azokat a “MESTER MŰVEKET” is, amit megcsináltál, és nagyon boldoggá tett és büszke voltál rá. Pl. egy barátom kisiskolás korában papírból készített makett-városokat. Vagy egy másik barátom megépített egy egyedi biciklit, aminek mindannyian a csodájára jártunk. MINDENT,

MINDENT, MINDENT írj le, ami eszedbe jut. Leérettségiztél matekból, pedig azt hitted, “meghúznak”? Megszerezted a jogosítványod? Felvettek az egyetemre, vagy az álom munka helyedre? Megvetted az első autód? Összejöttél álmaid nőjével, pasijával? Megcsináltál egy fontos projektet a főnöködnek? Sikerült megsütnöd egy meglepetés tortát a gyereked, párod, barátod szülinapjára? Eljutottál egy távoli országba, ahova régóta vágytál? TELE VAN AZ ÉLETED

MEGVALÓSULT CÉLOKKAL. Lehet, hogy eddig leértékelted ezt? Most itt az alkalom, hogy rehabilitáld ezeket, és visszaszerezd vagy megnöveld az ÖNBECSÜLÉSEDET, azaz az ERŐDET, hogy újabb célokat tudj kitűzni és CSELEKEDNI, hogy elérd őket és ettől büszke és boldog légy.
Most is nagyon örülök, ha írsz nekem, milyen volt ezt megcsinálni.
Nagyon sok örömteli pillanatot kívánok neked.

HA SZÜKSÉGED VAN PROFI SEGÍTSÉGRE A JÖVŐBENI CÉLJAID ÉS KARRIERED, VÁLLALKOZÁSOD MEGTERVEZÉSÉBEN ÉS FOLYAMATOS KREÁLÁSÁBAN, SZÍVESEN SEGÍTEK.

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!