Válj saját magad ideáljává

VÁLJ SAJÁT MAGAD IDEÁLJÁVÁ avagy
KI MÁS LEGYEN A PÉLDAKÉPED, HA NEM SAJÁT MAGAD?

Van egy furcsa elképzelés, ami teljesen megszokott a mindennapjainkban: az emberek arra vágynak, hogy bár csak olyanok lehetnének, mint valaki más, aki számukra megtestesít egy Ideált. Ez nagyon jól hangzik, de akkor fel kellene venniük annak a másik személynek az élethelyzetét, körülményeit, kudarcait is, nem csak a sikerességét. Nem akarok ennek az elmebeli hatásaiba bele menni, de gondold csak át: ha Te egy általad idealizált személy működését, tulajdonságait másolod vagy veszed fel, akkor valójában most Te Ő vagy, és lehet, hogy már nem is Te?

Én személy szerint abban hiszek, hogy találd meg a magad számára legoptimálisabb működési módot és viselkedés mintát, és ezt folyamatosan javítsd, és szabd a saját magad számára leghatékonyabbá. Ez igazán lehet egy alapvető összetevője az egyéni sikerednek. MÁSOK MÁSOLÁSA HELYETT AZT KERESD MEG ÉS ERŐSÍTSD MEG, AMI TÉGED IGAZÁN SIKERESSÉ ÉS BOLDOGGÁ TEHET. Lehet, hogy még sosem ültél le “saját magaddal”, hogy leírd: mit vársz el magadtól, és azt milyen módon akarod elérni? Mi az, ami elvárt és fontos neked magaddal szemben? Amikor ezt megteszed, képes vagy ránézni kívülről arra, hogy mi lehet az optimális működés saját magadat illetően.

Ezzel MEGTEREMTED SAJÁT MAGADAT, MINT IDEÁLT, SAJÁT MAGAD SZÁMÁRA. Ez valójában egy mód arra, hogy kontrolláld és vezesd a tevékenységeidet az életben. Nem elég ezt megteremteni, fenn is kell tartani. Ehhez pedig irányelveket kell lefektess, amik a Te saját működési szabályaid.

GYAKORLAT: ÜLJ LE “MAGADDAL” ÉS ÍRD LE AZT A HATÉKONY ÉS OPTIMÁLIS MŰKÖDÉST, AMIT ELVÁRSZ MAGADTÓL, AMI TÉGED SIKERESSÉ ÉS BOLDOGGÁ TEHET, ÉS AMITŐL TE BÜSZKE LESZEL MAGADRA, ÍGY A SAJÁT PÉLDAKÉPEDDÉ VÁLSZ.

Ha teljesen tökéleteset akarsz alkotni, akkor ezt az Ideált – saját magaddal kapcsolatban – írd le az élet összes területén: párkapcsolat – család, baráti kapcsolatok, munka – vállalkozás, felelősségvállalás a világot illetően, az élő környezetedet és a fizikai tárgyaidat illetően.
ÍRD LE AZ IRÁNYELVEIDET IS ERRE VONATKOZÓAN, AMI SEGÍT BENT TARTANI EZEKET AZ IDEÁLIS MINTÁKAT.

Biztos vagyok benne, hogy ez a gyakorlat hatalmasat emel a saját magaddal szembeni affinitásodon és önbecsüléseden.
Örülök, ha megosztod velem, mit tapasztaltál, amikor elvégezted.

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!