Tervezz mesterművet

TERVEZZ MESTERMŰVET, mint YBL vagy EIFFEL,
avagy PONTOS TERVEZÉS NÉLKÜL ÖSSZEDŐL, VAGY NEM LESZ IGAZÁN SIKERES AZ ÉLETED

Tudom, hogy tudod. De vajon alkalmazod-e ezt az adatot? Én nagyon sokáig nem alkalmaztam. Ezért korábban sokszor eljutottam egy olyan pontra az életemben, amikor nem tudtam kezelni a dolgokat, mert azt sem tudtam, PONTOSAN MILYENNEK IS AKAROM, HOGY LEGYENEK. Lehet, hogy ez egy közhely, de attól még igaz: tervezés nélkül nem lehet egyetlen tökéletes házat sem felépíteni. Hát még Mesterművet! Te milyennek szeretnéd az életedet? Szerintem jobb ha létrehozol egy Mesterművet, mint Ybl Miklós az Operaházat. Vagy Eiffel a Nyugati pályaudvart. Ugye nem elégszel meg egy Mekk Elek stílusú építménnyel? Ahhoz, hogy mesterművet kapj – ami A TE NÉZŐPONTODBÓL KELL MESTERMŰ LEGYEN, NE A MÁSOK VÉLEMÉNYE SZERINT!!! – készítened kell egy precíz, pontos leírást, hogy milyennek szeretnéd, hogy legyen. HA NEM TUDOD PONTOSAN, HOVA AKARSZ ELJUTNI, SOSEM ÉRKEZEL MEG ODA. Ráadásul, ha nincs precíz elképzelésed, mit is szeretnél, hogyan legyenek a dolgaid, amitől Te boldog vagy, akkor folyamatosan a körülmények hatásává válsz, és az akadályok ide-oda fognak dobálni. DE!!! Van egy egyszerű mód arra, hogyan legyél Te az OK. LEGYÉL TE AZ ÉLETED MŰVÉSZE, TEREMTŐJE, és így sokkal hatékonyabban éred el a sikert és a boldogságot.

GYAKORLAT: ÁLMODD MEG ÉS ÍRD LE PONTOSAN, MILYEN AZ AZ ÉLET, AMIBEN TE BOLDOG ÉS ELÉGEDETT VAGY. Vegyél elő tollat és tiszta lapot (laptopot, számító gépet stb.), és kezd el elképzelni és leírni, mi számodra az optimális állapot az életed minden részét illetően. Írd ezt le magaddal, a testi állapotoddal, szellemi fejlődéseddel kapcsolatban. A családoddal, gyerekeiddel kapcsolatban. A munkádat, vállalkozásodat, de akár az egyesületedet, sport klubodat stb. illetően. Milyennek képzeled el a számodra optimális környezetet a Föld bolygót illetően. A téged körül vevő növény, állatvilágot illetően. A fizikai tárgyaidat pl házad, kocsid stb illetően.

ALKOSS MESTERMŰVET AZ ÉLETEDBŐL. Legyél varázsló, aki most teljes hatalommal rendelkezik, és bármit tud okozni, amit csak elképzel. Nem biztos, hogy ez könnyű lesz. Az is lehet, hogy eltart pár órát, akár napot. De MINDEN MESTERMŰ LÉTREHOZÁSA ANNAK ELKÉPZELÉSÉVEL, PONTOS LEÍRÁSÁVAL, illetve FOLYAMATOS FINOMÍTÁSÁVAL TÖRTÉNT.
Még egy nagyon fontos dolog: a dolgokat JELEN IDŐBEN, MÁR LÉTREJÖTTEN kell leírnod.
Pl. “Az év 6 hónapjában, áprilistól szeptemberig, a balatoni házunkban élünk, Zamárdiban, egy vízparti 100 m2-es, kétszintes, modern stílusú házban…..stb.”

Ezzel a jelen idővel is segíted a megtörténtét.
Alkoss igazi Mesterművet, ne add alább!

Nagyon örülök, ha most is megosztod velem, milyen hatással volt rád ez a gyakorlat.
Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!