Te, mint stabil pont – 2. gyakorlat

TE, MINT STABIL PONT és BIZTONSÁG  2. rész

HOGYAN TUDOD OKOZNI AZ ÉRZELMI SZINTED?
HOGYAN TUDSZ SEGÍTENI MÁSOKNAK, POZITÍVVÁ VÁLNI?

Ez most létfontosságú, hiszen a helyzet a környezetedben enyhén szólva vad és örült. Valójában egyetlen egy dolog van, ami Téged stabil ponttá tesz. Ez CSAKIS A TE DÖNTÉSED ÉS SZÁNDÉKOD, HOGY: “IGENIS, MINDEN ELLENÉRE STABIL MARADOK”. Persze, ha ez ennyire egyszerű volna, akkor most mindenki csak meghozná a döntést, és ezzel vége is lenne a zűrzavarnak. DE! Ha a döntést cselekvés követi, akkor bizony sikeres lehetsz ebben is. A cselekvéshez pedig eszközök kellenek. A múlt héten leírtam egy nagyon egyszerű módszert, ami segít elindítani a saját belső, érzelmi stabilitásodat. És ne feledd, “HA TE STABIL PONT MARADSZ, AKKOR CSÖKKENTED A ZŰRZAVART.” Ezáltal képes vagy hatással lenni másokra. Így, egyénenként képesek vagyunk megváltoztatni a környezetet és biztonságot kialakítani.

Lássuk csak a 2. gyakorlatot.
Remélem, hogy a a múlt héten leírt, “varázsolt” IDEÁLIS JÖVŐKÉPED egy olyan helyzet, amiért valóban kell és érdemes küzdened, lelkesedned. Ha ez így van, akkor most jön a 2. lépés:
tedd magad elé ezt Varázslatos Ideális Jövőképet, és képzeld el, hogy ez most van, a jelenben, azaz megtörténik. Ha ezzel meg vagy, akkor kezd el leírni, hogy az az Ideális Jövőkép helyzet, amiben vagy (ne feledd, ezt úgy kell elképzelned, hogy már megvan, és folyamatosan fennáll) milyen pozitív hatást okoz neked és a környezetednek. Tedd fel a kérdést: Milyen pozitív hatással van ez rám (pl. egészség, boldogság) Milyen pozitív hatással van a családomra? A barátaimra, munkatársaimra? Az egész világra? Az élővilágra a környezetemben? Az anyagi dolgaimra? Milyen pozitív szellemi hatása van rám? Dolgozz ezen minden pozitív nézőpontot megvizsgálva.

Észre fogod venni, hogy igenis, képes vagy Te, egyedül is pozitív hatással lenni a környezetedre és segíteni másoknak is stabillá és pozitívvá válni. És Te attól leszel még stabilabb, ha képes vagy MÁSOKNAK SEGÍTENI POZITÍVVÁ VÁLNI. Ettől fog felmenni az érzelmi szinted. Ettől fogsz cselekedni, akcióba lendülni. Megint örömöt szerzel nekem, ha ismét megosztod velem, hogy mi történt, miután megcsináltad ezt a gyakorlatot. Kívánok Neked jó kreálást.

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!