Te is unod már a siker – tippeket?

TE IS UNOD MÁR A “SIKER – TIPPEKET” ? avagy
INKÁBB ZONGORÁZZ ÉS NE KALIMPÁLJ ÖSSZE-VISSZA AZ ÉLETED RÉSZEIN

Biztos Te is találkoztál már sok olyan cikkel, ami arról szól, hogy bizonyos tippeket, sémákat ad neked arra, hogyan legyél sikeres. Lehet, hogy ki is próbáltál már sokat, és mégsem működött igazán hatékonyan? MI A SIKER? Valószínű, ahány embert kérdezel, más és más válaszokat kapsz. De az biztos, hogy mindenkinél közös lesz egy pont: a siker egy olyan végeredmény, ami a korábban kitűzött, tudatosan  kreált céljaidnak, terveidnek, elvárásaidnak megfelel egy adott területen. Biztosan lesz még egy közös pont: a felé vezető akadályok leküzdése, megoldása.

Szerinted mennyivel gyorsabban és hatékonyabban éred el a sikert, ha minden olyan tényezőt félreteszel az utadból, vagy átszervezel, ami elviszi a figyelmedet, és eltérít a fontos és építő céljaid teremtésében és elérésében?

EZ TULAJDONKÉPPEN AZT JELENTI, HOGY LEEGYSZERŰSÍTED A DOLGOKAT MAGAD KÖRÜL, mert ha bonyolultságokba keveredsz, akkor nemhogy nem leszel hatékony és gyors, de még az is kétséges, hogy ténylegesen eléred a sikert. Vagy a más, de a céljaid szempontjából lényegtelen dolgokkal való foglalkozásod elveszi a figyelmedet, energiádat idődet, és útközben feladod a céljaidat. Én most javaslok neked egy olyan, általam is kipróbált dolgot, ami nagymértékben segíthet neked is elérni a céljaidat és sikeressé válnod abban, amit kitűztél magadnak.

GYAKORLAT: TEDD FÉLRE VAGY SZERVEZD ÁT AZOKAT A DOLGOKAT, AMELYEK MEGAKADÁLYOZZÁK A FONTOS ÉS ÉPÍTŐ CÉLJAID, EZÁLTAL A SIKERED ELÉRÉSÉT.

Tudom, ez nem könnyű, de ha tényleg sikeres akarsz lenni abban, amit elterveztél, akkor nézd meg az életed részeit és egyszerűsítsd le, szervezd át őket.

Ilyen lehet pl. hogy lerövidíted naponta 0,5 – 1 órával az alvásodat és helyette mondjuk elvégzed az addig kimaradt adminisztrációdat, vagy tanulsz, képződsz ahhoz, hogy még jobban szakértő legyél a kitűzött célod eléréséhez. A családodra valószínű, hogy eleve kevesebb időd jut, de lehet, hogy egyszerűbb receptekkel tudsz rövidíteni az ételek elkészítési idején akár 0,5 – 1 órával, amit felhasználhatsz olyan dologra, ami létszükséglet a sikered elérésére. Vagy lehet, hogy pont a családod boldogságának a sikere van veszélyben, akkor nézd meg, milyen más tevékenységet tudsz félretenni vagy átszervezni, amivel ezen tudsz javítani. Lehet, hogy a garázsod festését kell 3 hónappal elhalasztanod. Sőt, lehet hogy el kell költöznöd, mert naponta órákat töltesz utazással, ami elveszi rengeteg idődet a fontos és építő céljaid és a sikered elérésében.

Egyet látnod kell: az, hogy te mindig, minden részében az életednek egyszerre tudj 100%-ban megfelelni, szinte lehetetlen.

DE! AZ ÉLET ÚGY MŰKÖDIK, MINT A ZONGORA: EGYSZERRE NEM TUDSZ ÉS NEM IS KELL MINDEN BILLENTYŰT LENYOMNI, VISZONT HARMÓNIÁBA TUDOD HOZNI, HA MINDIG A MEGFELELŐ BILLENTYŰT NYOMOD LE, ÉS EBBŐL EGY GYÖNYÖRŰ DALLAMOT ALAKÍTASZ KI.

Az igazán sikeresek leegyszerűsítik és nem bonyolítják a tevékenységeiket.
Így könnyen lehet, hogy A VALÓDI SIKER AZ, AMIKOR HARMÓNIÁBA HOZOD AZ ÉLETED MINDEN RÉSZÉT, eléred a céljaidat és a boldogságod.

Kívánok Neked nagyon jó “zongorázást” és minél harmonikusabb dallamokat az életedben.
HA SZÜKSÉGED VAN EGY PROFI SEGÍTSÉGRE, KERESS, ÉN SEGÍTEK.

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!