Te döntöd el, elbuksz, vagy sem

TE DÖNTÖD EL, ELBUKSZ VAGY SEM. A KÖRÜLMÉNYEK CSAK A KITARTÁSODAT TESZIK PRÓBÁRA!

Nap mint nap találkozol helyzetekkel, amikor kisebb-nagyobb akadályok állnak a Céljaid útjában. Ezeket a feladatokat, problémákat – bármennyire kemény is ezt bevallani önmagadnak – bizony Te teremted. Még mielőtt tiltakoznál, csak annyit kérdezek: ki tűzte ki a Céljaidat? Ki álmodta meg őket?

Amikor eredményeket akarsz, nem tudod kikerülni az akadályokat. Ez annak a próbája, hogy komolyan veszed-e a Céljaidat, kitartasz-e mellettük, hű maradsz-e önmagadhoz! Ez annak a tesztje, hogy hajlandó vagy-e profi módon hozzáállni, és megtenni minden etikus dolgot – bármennyire is őrültnek tartanak mások – hogy végül magadénak tudhasd a győzelem boldogságát.

Furcsa mód, az akadályok nagysága egyenes arányban van – sokszor hatványozott – az elérendő Céljaid nagyságával. De ki a franc akar kis játszmákat játszani!? Ki akar kis Célokat teremteni?

Mit tegyél, amikor már minden lehetetlennek és elveszettnek látszik? Először is nézz a tükörbe, és vigyorogj szembe saját magaddal! Aztán nyugodtan mutasd be a két középső ujjadat a körülményeknek. Persze ez még valószínűleg nem a lesz a tuti megoldás. 
De legalább picit jobban érzed magad tőle.
Döntsd el, hogy mi az a legelső legkisebb lépés, amit meg tudsz tenni azonnal, hogy közelebb kerülj a probléma megoldásához. Ha egy telefonhívás, akkor tedd meg azt! Ha egy szakmai anyag megtanulása, tanuld meg! Ha egy nagy séta a szabadban, hogy tisztábban láss, csináld meg! Bármit, ami egy pici előre mozdulást okoz, csináld meg! Lépésről lépésre.

Vagy feladod, vagy kitartasz. Te döntöd el. Nem a körülmények!

GYAKORLAT:
    1.    Listázd fel az akadályokat az életedben, amiket le kell küzdened, hogy elérhesd a Céljaidat.
    2.    Egyenként bontsd kis lépésekre, és listázd fel, mit kell megtenned lépésről-lépésre ahhoz, hogy átmenj rajtuk és elérd a Céljaidat.
    3.    Csináld a lépéseket!
Keress bátran, ha segítségre van szükséged!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!