Növekedésben gondolkodj

NÖVEKEDÉSBEN GONDOLKOZZ avagy FELFELÉ TÖREKEDJ, NE A PUSZTULÁSBA!

Egy kedves barátom megkérdezett, hogyan tudná elérni, hogy felfelé menjenek a dolgai? Rengeteget dolgozik, úgy érzi mindent megtesz, de még sincs ott, ahol szeretne. Elég sokat erőlködik, mégsem ér el nagy eredményeket. Szereti amit csinál, de most tanácstalan, hogyan javítson a dolgokon.

Megkérdeztem tőle, hogy amikor megcsinálja a terveit, akkor hogyan gondolkodik? Milyen mértékben hajlandó elképzelni az álmait, céljait? Mer-e elég nagyot álmodni, hogy ha csak annak a megálmodott célnak a közelébe jut is el, már az is olyan nagyságú, amivel elégedett lehet?

A válasza megadta számomra a megoldást, ami miatt épp hogy csak stagnál a teljesítménye: általában mindig csak 10-20% növekedést tervez be.
Őszintén szólva, ezzel meg is írja minden egyes évben, hónapban a saját szegénységét, mert ha a fókuszában ez a nagyságrend van, akkor valószínűleg ezt is csak ritkán, vagy egyáltalán nem éri el. Ezt ő meg is erősítette.

Elmondtam neki két ügyfelem esetét (természetesen minden konkrétum nélkül, hiszen minden tanácsadásom és ügyfelem teljesen bizalmas):

Az egyik egy új ügyfelem, aki közel 10 év óta manufakturális, nagyon magas minőségű, egyedi, kézzel készített termékeket készít magas minőségű újrahasznosított anyagokból. A termékei 99%-át csak külföldön értékesíti. A Manufaktúrájának tavaly volt a legjobb éve.
Őt eddig 3 hónapot segítettem a Tanácsadásommal, és most, június 30.-án úgy zárta az első félévet, hogy a tavalyi teljes éves, azaz 12 havi termelését és értékesítését elérte az év első 6 hónapjának a végére.
Természetesen betettünk a működésébe alap dolgokat, amik segítettek neki ebben.
DE! A lényeg a NAGYOT ÁLMODNI volt! Úgy terveztük meg neki ezt az évet, hogy 3-szoros növekedést irányoztunk elő, és ő folyamatosan ez irányba tart!

A másik ügyfelemmel már egy ideje együtt dolgozunk, ő egy szomszédos országban él és ott kreálja az álmait. Neki is tavaly volt a legsikeresebb éve. Vele már a szervezeti növekedésen dolgozunk. Ő az iparágában a
3 év alatt piacvezető lett az országában. Az ő eredményei most, június 30.-án nemcsak elérték 6 hónap alatt a tavalyi teljes éves, 12 havi termelést és értékesítést, de 10%-al meg is haladták azt.
Ugye nem kell mondanom, hogy mi a sikerének a kulcsa: NAGYBAN GONDOLKODNI. Neki is úgy terveztük meg az évet, hogy 3-szoros növekedést irányoztunk elő, és nagyon szépen halad efelé.

A barátom ragyogó szemmel nézett rám. Megértette, hogy mindent jól csinál, csak egy dolgon kell változtatnia: sokkal nagyobb célokat és elérendő mennyiségeket, kvótákat kell kitűzzön. Meg kell növelnie az álmait és a vágyait, mert így sokkal eredményesebb lesz bármiben az életében.

GYAKORLAT: VIZSGÁLD MEG, HOGY ELÉG NAGY ÁLMOKAT, CÉLOKAT TŰZTÉL-E KI AZOKON A TERÜLETEKEN AZ ÉLETEDBEN, AHOL NEM VAGY ELÉGEDETT. HA ÍGY ÉRZED, NÖVELD MEG ŐKET!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!