Nem az a vezető, akit annak kineveznek

NEM AZ A VEZETŐ, AKIT ANNAK KINEVEZNEK,
HANEM BÁRKI, AKI VEZETŐKÉNT ÉL ÉS CSELEKSZIK!

Vezető. Egy leértékelt, agyoncsépelt, és – szerintem – eléggé félreértett szó. Amikor körülnézel az életben, és tüzetesen megvizsgálod napjaink vezetőit, akkor lehet, hogy csak legyintesz. Mert a vezetés sajnos leértékelődött a “hatalommal és vagyonnal rendelkezni” szintjére. Pedig a Vezető valaki teljesen más.
Volt már olyan, hogy dolgozhattál egy IGAZI Vezetővel, mellett, alatt?

Ennek a személynek biztosan vannak határozott Céljai. De milyen célok? Olyanok, amik nem csak őt, hanem az egész csapatát segítik, akikért Felelősséget vállal. Lehet ez a csapat egy család, egy klub, egy cég vagy akár egy ország.
Ez a személy biztosan nagy hajlandóságot mutat az akadályok, problémák legyőzésére, megoldására. Bátran “nekimegy” minden olyan dolognak, ami megállítaná a csoportját az építő Céljai elérésében. Ez a Vezető biztosan nem ijed meg az emberi problémák kezelésétől, és határozott elképzelésekkel, szaktudással végzi a dolgát és irányítja a csapatát.
És tuti, hogy ő az, aki a legtöbbet dolgozik, teremt, álmodik a csapatában,akkor is, ha ezt nem feltétlen bent a munkahelyén teszi. Ő főleg a tettek embere, és nem a hangzatos frázisoké, és példamutatással vezet. Ez a személy nem úgy indul neki a “csatának”, hogy, Előre. Hanem úgy, hogy Utánam!

Lehet, hogy amikor ezeket olvasod, magadra ismersz. Én biztos vagyok benne, hogy Te Vezető vagy. Akkor is, ha nincs egy ilyen kinevezésed. Lehet, hogy nem tudatosan veszed fel ezt a szerepkört? Akkor itt az ideje ezt megtenned!
Az életed egy vállalkozás, és mindegy milyen területen mozogsz, jobb ha Vezetőként gondolkozol, cselekszel. Hidd el, jobban megéri, mert ez a hozzáállás és működés tesz okozóvá, és ez visz el a leghamarabb a Céljaid megvalósításához, és egy örömteli, boldog, és sikeres élethez.

GYAKORLAT: LISTÁZD FEL AZOKAT A TULAJDONSÁGOKAT, CSELEKVÉSEKET, AMIKET MÁR TAPASZTALTÁL, ILLETVE AMIKET FONTOSNAK TARTASZ, HOGY VALAKI IGAZI VEZETŐ LEGYEN.
TEDD BE EZEKET LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE A NAPI MŰKÖDÉSEDBE!
Keress, ha segítségre van szükséged!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!