Ne vágd el az aranytojást tojó tyúk nyakát

NE VÁGD EL AZ ARANYTOJÁST TOJÓ TYÚK NYAKÁT, avagy
TUDD MEGTARTANI A LEGJOBB CSAPATTÁRSAIDAT!

Egy csapat mindig erősebb, mint egy személy. Ez örökké igaz marad. De a csapatod sikereressége az egyes csapattagjaid teljesítményének összessége. Ez az erő annál nagyobb, minél jobban teljesítenek az egyének. Amikor ezek az egyéni teljesítmények támogatva vannak a vezető által, annál nagyobb késztetése van a többieknek, hogy kövessék a jó példát.

Sokszor nem a legjobban hízelgő és idomuló csapattársad lesz a csapat motorja. Nem a mindenre bólogató ember fogja előrébb vinni a sikereket. Hanem az, aki ténylegesen EREDMÉNYEKET és TERMÉKEKET mutat fel. Nagyon is érdemes ezeket a csapattagjaidat támogatni, erősíteni, mert ezek az “aranytojást tojó tyúkok” fogják biztosítani a te jólétedet is!

Ezek azok a “harcosok”, akik – akkor is, ha nem vezetői pozícióban vannak – igazi vezetőként mennek elöl, és húzzák a csapatod szekerét. De bizony könnyen előfordul, hogy őket támadják meg legelőször a többiek, mert ez egy rossz, automatikus reakció. Ezt az váltja ki, hogy senki nem szeret hátul kullogni a sorban, és inkább megpróbálja (akár nem tudatosan), gyengíteni az erőseket, hogy ő maga ne látszódjon gyengébbnek vagy rosszabbnak.

Ugye tudod, hogy a csapatod legnagyobb “ellenségei”, akadályozói sokszor nem kívülről jönnek, hanem belül vannak?
Érdemes megnézned, hogy Te mint vezető, vagy csapattag, mennyire támogatod a lehetséges, hogy nem eminens  viselkedésű, de magas hatékonyságú és magas termelékenységű csapattagjaidat! Mert bár lehet, hogy nem ők a legsimulékonyabbak, de ők biztosítják a jó túlélésedet és a sikeredet is.
Jutalmazd és hangold össze a magas teljesítményűek munkáját a többiekével, és meglátod, győzelemre viszed!

Egy nagyon baráti, jó tanácsom van a számodra:
SIMOGASD AZ ARANYTOJÁST TOJÓ TYÚKOD NYAKÁT, ÉS NE A KÉST HÚZOGASD RAJTA!

GYAKORLAT: VIZSGÁLD MEG A CSAPATOD TAGJAIT A TELJESÍTMÉNYÜK ALAPJÁN, ÉS ERŐSÍTSD, TÁMOGASD AZOKAT, AKIK MAGAS EREDMÉNYEKET ÉRNEK EL. TALÁLD KI,  HOGY MIVEL JUTALMAZOD ÉS MOTIVÁLOD ŐKET MÉG MAGASABB TELJESÍTMÉNYRE!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!