Ne higgy az álom tolvajnak

NE HIGGY AZ “ÁLOM- TOLVAJNAK” avagy
NE ZSUGORÍTSD ÖSSZE AZ ÉPÍTŐ CÉLJAIDAT, MERT AKKOR FELADTAD ŐKET!

Előfordult már veled is, hogy elindultál egy vágyott, nagy célod irányába, és hatalmas akadályokat kaptál? Aztán jött egy hirtelen lehetőség, ami felkínálkozott, és úgy tűnt, hogy ezt érdemes kreálnod, mert ez a cél – ami ugyan kisebb – sokkal reálisabban megvalósítható, bár ez nem a Te eredeti célod volt. Te pedig kaptál az alkalmon, hogy ez de jó, mert az eredeti, nagy cél, később is teremthető. És legalább haladsz valamerre addig is, amíg azok a nagy akadályok elhárulnak a másik, nagy álmod útjából. Pedig ez a kisebb, de reálisabb cél valójában nem vitt az eredeti célodhoz, hanem egy elterelő út volt, ami plusz időt és figyelmet igényelt.

Ilyen egy fantasztikus trükk és csapda az “Álom-Tolvajtól”!
Persze el is hiteti veled, hogy ez így nagyon logikus és ésszerű. Miért is ne változtathatnád meg az eredeti célodat, amikor ezt a másikat sokkal gyorsabban eléred.

Aztán elkezdted az új lehetőséget teremteni, és az eredeti álmod eltávolodott tőled. Azon kaptad magad, hogy egyre halványabb, és egyre csak távolodik. Aztán már egyre kevesebbet gondolsz rá, és néha, amikor elő-előbukkan, akkor egy hiányt, veszteséget, kudarcot érzel, így inkább teljesen elfelejted.
Ezért óvakodj az “Álom-Tolvajtól”, ami túl ésszerű, túl logikus. Tudd, hogy ez egy csapda, ami félrevisz Téged, és ez miatt adod fel az álmaidat, céljaidat.

GYAKORLAT: LISTÁZD FEL AZOKAT A RÉGI, MEG NEM VALÓSÍTOTT ÉPÍTŐ CÉLJAIDAT, AMIK ESZEDBE JUTNAK. TEDD EZT AZ ÉLETED ÖSSZES RÉSZÉRE VONATKOZÓAN! Vizsgáld meg, hogy a jelenlegi nézőpontjaid alapján vannak-e olyanok, amiket most is fontosnak tatrtasz megvalósítani.
Csinálj egy sorrendet, hogy melyikkel kezded, aztán csak CSINÁLD!
Meglátod, ezzel rehabilitálod a tettvágyadat, az önbecsülésedet és az életerődet is.

Örömökben gazdag cél – újraélesztést kívánok Neked!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!