Ne gyilkold le a saját álmaidat

NE GYILKOLD LE A SAJÁT ÁLMAIDAT avagy TUDD KÉPVISELNI ÉS MEGTARTANI ŐKET!

Egy kedves ügyfelem mesélte tegnap, hogy nem egyszerű neki egy új Tanácsadói szerepkört felvennie, mert a régi barátai, és a családja szemében ez nem hiteles. Ráadásul az elsők között van egy olyan ügyfele, aki korábban nagyon jó barátnője is volt, és úgy érzi, nem tudja ennek az új szerepkörnek megfelelően kezelni őt. El kezdtem kérdezgetni, és kiderült, hogy valójában neki, saját magának nehéz ezt elhinnie és felvennie a régi ismerősökkel szemben. Az is felszínre került  – mint sok más esetben – hogy az igazi korlátot nem is a környezete, és nem is más emberek tették oda, hanem ő, saját maga!

Lehet, hogy veled is történt már ilyen, hogy az éppen induló, új célodat nem is a környezeted törte le, hanem TE GONDOLTAD AZT MAGADRÓL, HOGY EZ NEKED NEM MEGY? Vagy a siker az neked nem jár? Vagy mit is akarsz te ezen az új területen, eddig nem így ismert a környezeted?
A LEGTÖBB CÉLT, ÁLMOT NEM AZ EMBER KÖRNYEZETE, HANEM A SZEMÉLY SAJÁT MAGA GYILKOLJA LE!

Amit ilyenkor tehetsz, az nagyon egyszerű.

GYAKORLAT: Dolgozd ki pontosan leírva annak a célnak az eléréséhez szükséges viselkedést, megjelenést, tevékenységeket, szükséges szaktudást, és eszközöket. Aztán tegyél szert mindenre, és szerezz magadnak a legkedvesebb ismerőseid közül olyanokat, akik a “teszt személyeid” lehetnek (csak olyanokat kérj meg, akik sosem kritizálnak, csak segítenek!), és gyakorolj “rajtuk”, velük. Pl. csináld meg a frizurájukat, főzz nekik egy ételt, szabj nekik egy ruhát, Konzultáld őket stb.!
DE! Neked teljesen profi hozzáállással kell csinálnod a dolgodat, mintha élesben menne.

Ez a gyakorlat jártassá tesz téged abban, hogyan kezeld profin a munkádat, tevékenységedet, amikor valódi ügyféllel végzed azt.
Jó gyakorlást kívánok Neked!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!