Mivel adhatsz egy jó nagy pofont a céljaidnak?

MIVEL ADHATSZ EGY JÓ NAGY POFONT A CÉLJAIDNAK avagy
MI KÖZE A REGGELIDNEK A MENEDZSELÉSHEZ?
Az életbeli önleértékelés és kudarcok egyik fő oka az, hogy valaki NEM VISZ RENDET, SZERVEZETTSÉGET a cselekvéseibe, azaz NEM MENEDZSELI A TEVÉKENYSÉGEIT, NEM MENEDZSELI AZ ÉLETÉT. És itt nem csak a munkádról vagy a családi tevékenységeidről van szó. Azt hiheted, fölösleges, jelentéktelen dolog az életedben minden olyan tevékenység, ami nem konkrétan a termelésre vagy kikapcsolódásra irányuló dolgokkal foglalkozik. Ilyen pl. egy megfelelő reggeli, vagy egy kikapcsoló séta, vagy a napi teendőid rendszeres reggeli átnézése, vagy pl. napi 0.5-1 óra önképzés stb.
 
ÉN ALAPVETŐEN A SAJÁT “NAPI RUTINODRA”, MŰKÖDÉSI MÓDODRA gondolok.
 
Van neked ilyen?
Azt tapasztaltam, hogy sok ügyfelem fő nehézsége abból adódik, hogy nincsen “napi rutinja”. Ez olyasmi, amit naponta,rutinszerűen csinálsz, újra meg újra, és ezzel segíted a hatékony kreálásodat az életedben. Ez egy bejáratott, begyakorolt működési mód, ami rendszert visz az életedbe. Ennek hiányában a figyelmed, ezáltal a cselekvéseid szétszóródnak, a betervezett napi céljaid pedig csúsznak vagy elmaradnak. Nem tudom, te hogy vagy vele, de számomra sokáig elég ijesztő volt a “menedzselni” szó.
Jelentése: egy cél hatékony megvalósításáról gondoskodni, a dolgokat irányítani.
A szó eredete nagyon érdekes:
menedzsel < angol: manage (irányít, elintéz) < olasz: maneggiare (bánik valamivel, kezel) < latin: manus (kéz)].
 
Ha leegyszerűsítjük, ez azt jelenti: kezelni, kézbe venni a dolgokat.
A Menedszelés a Te saját napirendeddel, “napi rutinoddal” kell kezdődjön.
Ha nincs még ilyened, mi lenne, ha kipróbálnád?
 
GYAKORLAT: TERVEZD MEG A “NAPI RUTINODAT”, azokat a cselekvéseket, amelyeket minden nap tervezetten beteszel az életedbe, hogy ezáltal RENDSZERT TEREMTS és igy koncentráltabban, hatékonyabban tudd kreálni a dolgaidat az életed minden részében. A “NAPI RUTINT” LE KELL ÍRNI, mint ahogy egy ház építési tervét és ütemezési folyamatait is. Tervezd meg, és időpontozd be azokat a teendőket, amit pl. minden nap reggel, a nap indulása előtt meg akarsz csinálni, hogy ez segítse a napi dolgaid teremtését.
 
Pl. minden reggel felkelés után sétálsz, futsz, tornázol 30 percet, aztán reggelizel, aztán 30 percet önképzéssel foglalkozol, aztán 15 perceben átnézed a napi teendőidet. BÁRMI LEHET a “napi rutinod”, csak legyen. Legyen leírva. És TARTSD BE. Ugyanígy tudod a családoddal, munkaddal, kapcsolatos rutinokat is megtervezni.
 
MENEDZSELSZ VAGY SZÉTSZÓRÓDSZ.
Nincs köztes út. Kívánok neked örömteli “napi rutin” tervezést.
Nagyon örülök most is, ha visszajelzel, mennyire volt számodra hasznos ez a gyakorlat.
 
Barátsággal:
Bacsa András
Ha tetszett, oszd meg másokkal is!