Magaddal se bánj rosszabbul, mint másokkal

MAGADDAL SE BÁNJ ROSSZABBUL, MINT MÁSOKKAL! avagy
A SZERETET ÖNMAGADNAK IS MEGJÁR!

A Szeretet Ünnepe sokak számára csak arról szól, hogyan lepjünk meg másokat, és hogyan szerezzünk nekik örömöt. Ez csodálatos dolog, mert hatalmas boldogságot ad, amikor mások örömét okozod, érzed, átéled. De mi a helyzet Veled? Mi a helyzet azzal a személlyel, aki igazán segít, aki minden problémán átmegy, és aki, ha baj van,  megment Téged: ÖNMAGADDAL? Vajon ugyanúgy készülsz-e, izgatott vagy-e, vagy egyáltalán eszedbe jut-e, hogy meglepd, vagy egyszerűen csak – úgy igazán – lenyugtázd saját magadat is Karácsonykor (vagy bármikor az évben), mindazért, amit naponta teszel magadért és másokért?

Ha eddig ezt nem tetted meg, akkor itt az ideje! Lehet, hogy azt gondolod, nem érdemled meg, mert esetleg ez az év nem jól alakult a számodra? Na és akkor mi van? Ha Te megtettél minden tőled telhetőt a körülmények tekintetében, akkor igenis megérdemled, hogy LENYUGTÁZD MAGAD! Mert még itt vagy, nem adtad fel, küzdesz, és ezzel segítesz másokban is erősíteni a túlélés reményét! Biztos van az életednek olyan része, ahol tettél valami igazán jót magadért és másokért. Ez megérdemli, hogy bátran adj szeretetet magadnak érte! Amennyiben pedig jó irányba vitted a dolgokat idén, akkor pláne megérdemled, hogy leülj, és ránézz arra, hogy mi mindent tettél ami jó volt és segített. AMIKOR KÉPES VAGY RÁNÉZNI A SAJÁT JÓSÁGODRA, AKKOR TUDOD EZT MEGTENNI MÁSOKKAL IS! Én biztos vagyok benne, bárhogy alakult is ez az éved, van mit szeretned és lenyugtáznod Önmagadban.

GYAKORLAT: SZÁNJ MAGADRA PÁR ÓRÁT, ÉS LISTÁZD FEL MINDAZOKAT A JÓ DOLGOKAT, amiket ebben az évben megtettél, legyen az az életed bármely területén. Ebbe nyugodtan beletartozhat pl. hogy főztél egy különleges ételt a férjednek, vagy megjavítottad a gyereked biciklijét, vagy meglepted valamivel a feleségedet, a barátodat. Akár az, hogy fogytál pár kilót, vagy elégedetté tettél egy partneredet, vevődet stb.
Mindent írj fel, ami eszedbe jut, és csoda fog történni!?
NAGYON SOK SZERETETET KÍVÁNOK NEKED MAGADTÓL ÖNMAGADNAK!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!