Lehetnél Steve Jobs vagy Monte Cristo grófja

LEHETNÉL STEVE JOBS vagy MONTE CRISTO GRÓFJA avagy
CSELEKEDJ KÖVETKEZETESEN, ÉS SIKERRE VIHETED

A sikerről sokan azt gondolják, hogy az főleg a szerencsések és a “beavatottak” kiváltsága. A jó hír ezzel szemben az, hogy ez nem igaz. Rengeteg összetevő van, ami elvezet téged is a sikerhez, de van egy alapvető dolog, amire ez épül: bevezetsz-e és bent tartasz-e kitartóan, hosszú távon, egy olyan hatékony működést, amely minden akadály és probléma ellenére elvisz a célodhoz.

A KULCS A HOSSZÚ TÁVON KITARTÁS ÉS A KIDOLGOZOTT, FEGYELMEZETTEN BETARTOTT CSELEKVÉSI RENDSZERED. Sokszor tapasztalom ismerősi, baráti körben, hogy elindítanak egy jó működést, ami segít elérni a céljaikat, de rövid (vagy elég rövid) időn belül abbahagyják az alkalmazását, mert “nincs rá időm”, vagy mert “elfelejtettem”, vagy mert “bejött más probléma, amit kezelnem kell”. Az is többször előfordul, hogy gyors sikerek, eredmények jönnek, és ezért hagyják abba. Azt gondolják, hogy ez innentől kezdve automatikus. Lehet, hogy veled is előfordult már ilyen?  Az élet úgy van “kiképezve”, hogy lehetőség szerint megállítson a sikered felé vezető úton. Ezt vagy elfogadod, vagy nem, attól még így van. Az is lehet, hogy másoknál csak a sikert látod.

A SIKERES EMBEREK CSAK ABBAN KÜLÖNBÖZNEK, HOGY RENGETEG AKADÁLYON ÉS PROBLÉMÁN HAJLANDÓAK KERESZTÜL MENNI ÚGY, HOGY KITARTÓAN, KÖVETKEZETESEN, ÉS HOSSZÚ TÁVON BENT TARTANAK SZIGORÚ, FEGYELMEZETT MŰKÖDÉSI, CSELEKVÉSI MÓDOKAT. Magyarán, ha vitamint szedsz, akkor azt minden nap meg kell tenned, hosszú távon, hogy hasson. Ha fogyókúrát csinálsz, akkor bizony egy fegyelmezett, szigorú, hosszú távú működési mintát kell követned, hogy az maradandóan hasson. Ez pont így van a családi céljaidat illetően. És persze pont így van ha a munkádban akarsz sikeres lenni. Nézd meg a “JOBS – GONDOLKOZZ MÁSKÉPP” filmet, ahol az “Apple álom” megvalósulását filmesítették meg. Steve Jobsról mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy nem volt hosszú távon kitartó és fegyelmezett a célját illetően. Vagy nézd meg a “MONTE CRISTO GRÓFJA” klasszikus filmet, ahol 14 évig tartó, fegyelmezett, kitartó munkával tudott a börtönből kiszabadulni az igazságtalanul elítélt főhős. 

Amennyiben hatékonyan (legkevesebb idő alatt legjobb és legtöbb eredményt elérve) akarsz haladni, dolgozz ki magad számára sikeres működési módot, és azt hosszú távon, kitartóan alkalmazd. Nincs semmi csoda, vagy titok.
A végső megoldás mindig benned van.
Ha bármi kérdésed van, keress bizalommal.

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!