Legyél te a biztos pont – 1. gyakorlat

LEGYÉL TE A BIZTOS PONT. Hogyan maradjunk POZITÍVAK?
Hogyan tartsuk STABILAN MAGUNKAT?

Ezek most életbe vágó kérdések. Mert bizony ezen múlik a saját, a családunk, és sokszor a barátaink, munkatársaink túlélése is.
Hatással vagy a környezetedre. Ezt te is tudod. Néha meg is lepődsz, hogy mekkora hatással. De nem mindegy, hogy MILYEN hatással. Amikor nyugtalanságot árasztasz, más is az lesz a környezetedben. Amikor erőt sugárzol, mások megnyugszanak és biztonságban érzik magukat. LEGYÉL TE A BIZTOS PONT.

Most tuti, hogy azt gondolod: könnyű ezt mondani. Főleg a mai őrületben, hogyan?
Igazad van. Nem könnyű.
DE VAN EGY EGYSZERŰ MÓDSZER, AMI NEKED IS SEGÍTHET STABILLÁ VÁLNOD A JELEN HELYZETBEN.

Ehhez csak a fantáziádra van szükséged. Emlékszel, amikor gyerek korodban álmodoztál arról, milyen lesz amikor felnőtt leszel? Milyen autód lesz, milyen házad lesz, mit fogsz dolgozni? Volt, hogy le is rajzoltad, vagy lefestetted ezt.
MOST ITT AZ IDEJE ÚJRA HASZNÁLNI A KÉPZELETED, ÉS MEGTEREMTENI AZ IDEÁLIS JÖVŐDET.
Ez egy nagyon egyszerű dolog. Tedd fel magadnak a kérdést:
Mi az a helyzet, amiben boldog lennék? Saját magammal kapcsolatban? A családommal kapcsolatban? A munkámmal kapcsolatban? A világgal kapcsolatban? A környezetemben lévő élővilággal kapcsolatban (pl. szeretnél-e háziállatot, lovat, kertet stb.)? Az általam birtokolt tárgyakat illetően (pl. ház, autó stb.) A szellemi fejlődésemet illetően?

Kezd el leírni azt az optimális helyzetet, amiben te igazán boldog lennél. Minden olyan dolgot foglalj bele, ami neked fontos a fenti tárgykörökben.
Kérlek, jelen időben fogalmazz. (Pl én egy országszerte ismert regény író vagyok.) Legyél bátor és nagyban gondolkodó.
Az egész olyan, mint egy varázslat. Te most egy varázsló vagy. Írd le azt a tökéletes állapotot, ami téged boldoggá tenne. Dolgozz rajta, mint egy festő a képén. Javítsd át, egészítsd ki, rakd félre, majd vedd elő újra és dolgozd át, amíg nem érzed tőle magad érzelmileg magasan, stabilan, lelkesen, tettre készen. Akkor vagy kész vele, amikor lelkesen úgy érzed, hogy “igen, ezért érdemes dolgoznom, megmozdulnom, áldozatot hoznom.”

Amikor eljutsz erre a pontra, akkor már messze felette vagy a környezetedben lévők stabilitásán. Persze ezt még lehet fokozni.

Van kedved hozzá?

Jövő héten jön a következő gyakorlat, ami ezt fokozza. De ehhez a gyakorlathoz fog kötődni. Addig is dolgozd ki ezt, és meglátod, mi történik veled.

MOST VAN ITT AZ ÚJRA TERVEZÉS, MEGÚJULÁS IDEJE.

Ennél jobb időtöltést nem is találhatnál a karanténban. Ha megosztod velem, mi történt, miután megcsináltad ezt a gyakorlatot, nagyon örülni fogok.

(Figyelmeztetés: HA NEM VAGY TŐLE LELKES ÉS TETTRE KÉSZ, AKKOR TUDD, HOGY MÉG NEM VÉGEZTÉL VELE. Folytasd tovább, vagy írd át, ahányszor csak kell.)

Kívánok Neked jó “varázsolást”, álmodozást és jövő teremtést.
Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!