Lavinát hozol létre, bármit is teszel

LAVINÁT HOZOL LÉTRE, BÁRMIT IS TESZEL avagy MINDIG VALAMILYEN HATÁSSAL VAGY MÁSOKRA!

A minap beszélgettem egy barátommal, akinek segítettem sínre tenni a dolgait. Nagyon lelkesen elmesélte, hogy a legszebb a tevékenységében az, hogy amit átad tudást és segítséget másoknak, azt vette észre, hogy ők is tovább adják másoknak, így a belőle kiindult segítség sokszorozódik! Ez a felismerés nagyon boldoggá teszi, mert most érzi csak igazán, hogy minden nehézségen megéri átmennie, és minden erőfeszítést érdemes meghoznia, mert így hatalmas  értékkel tud hozzájárulni a környezete jobbá tételéhez.

Én pedig mosolyogtam és nagyon lenyugtáztam őt, mert úgy látszik, nekem is nagyon érdemes volt időt és energiát fektetnem abba, hogy átsegítsem őt a problémáin…?

A fenti leírt dolog az, ami megkülönböztet embereket. Az, hogy a tevékenysége által arra fókuszál-e, hogy saját magának mekkora haszna lesz a dologból, vagy arra, hogy mennyi ember életére lehet pozitív hatással azzal, amit tesz, szolgáltat vagy elad nekik. Egyáltalán nem arra gondolok, hogy ne foglalkozz a személyes hasznoddal! Nem vagyok álszent.
Egyszerűen csak azt vallom, hogy a bevétel és nyereség egy második lépés, ami egy egészséges következménye annak, hogy valaki olyat tesz, olyat ad, ami másokat segít, és ezért megkapja a bőséges fizetséget és elismerést, mint természetes folyományát ennek.

Biztos vagyok, hogy te alapvetően a második csoportba tartozol, különben nem olvasnád ezt az írásomat. Persze lehet, hogy jönnek veszélyes helyzetek és körülmények az életedben, amikor nagyobb hangsúly és erőfeszítés kerül a haszonra. Ez előfordult természetesen velem is. De amit ilyenkor megtapasztaltam az az, hogy addig a pillanatig, amíg nem tértem vissza, hogy a segítségadásra kell koncentráljak – mert ez az 1. lépés, és csak ez utáni 2. lépés a haszon és elismerés – addig rengeteg erőfeszítésembe került bármennyi bevételt, nyereséget megszereznem!

Így alapvető nézőpontként azt vallom: arra koncentrálj, hogy adj értéket és segítséget a munkáddal, szolgáltatásoddal, termékeddel, és ennek következményeként rengeteg hasznot és elismerést fogsz kapni, amit természetesen engedj meg magadnak, és nyugodtan vedd el, fogadd el, mert megérdemled!

És ne feledd: képes vagy lavinát létrehozni, mert a te segítségedet mások felhasználva tovább adják. Egy ember is képes csodát tenni! Nem kell mást tenned, csak hinned ebben, és akarnod ezt! Meglátod, ezzel új értelmet kap a saját léted!

GYAKORLAT: LISTÁZD FEL, HOGY AZ A MUNKA, SZOLGÁLTATÁS, TERMÉK, AMIT TE NYÚJTASZ ILLETVE ADSZ MÁSOKNAK, AZ MILYEN POZITÍV, ÉPÍTŐ HATÁSSAL LEHET MÁSOK SZÁMÁRA, ÉS MILYEN SEGÍTSÉGET NYÚJTASZ NEKIK EZEKKEL!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!