Kezdd a rendrakást a saját házad táján

A VILÁG RENDBE HOZÁSA A SAJÁT “SZEMÉTDOMBODDAL” KEZDŐDIK avagy KEZDD A RENDRAKÁST A SAJÁT HÁZAD TÁJÁN!

Kedves hölgy barátom mesélte, hogy nagyon  zaklatott lett a világban történtek miatt. Csinálna valamit, de annyira alacsony emóciói vannak, hogy úgy érzi, tehetetlen, és  reménytelennek látja a dolgokat. Ez a hölgy egyébként alapvetően nagyon pozitív, és másokat is ebbe az irányba segített korábban is.

Megkérdeztem tőle, hogy mennyire követi a médiában a napi híreket a világ történéseiről?Azt mondta, hogy nem sokszor, de azért bele-bele néz.
Elmondtam neki, hogy egyáltalán nem csodálom, hogy zaklatott, mert a hírek a médiában pont ezt okozzák, akár háború van, akár nem. (Itt most nem megyek bele a megjelenő hírek valós igazságtartalmába!).

Elmondtam neki azt a nézőpontomat, hogy ahhoz, hogy stabilizálja magát, és megint pozitívvá váljon, most
2 dolgot mindenképp tud tenni:
1. Felejtse el most a médiát és a híreket!
Bármi fontos dolog történik, azt a környezetében élők mindenképp közvetítik neki, akár akarja, akár nem.
2. Nézze meg, hogy a saját életében van-e bármi olyan, amit most azonnal kellene vagy tudna rendbe rakni?
Magyarán: nézzen rá a saját “szemétdombjára”, mert lehet, hogy talál valamit. Kezdje ezzel, és így elindítja a világ rendbe rakását és jobbá tételét, bármilyen furcsának tűnik is ez.

Esetleg lehetsz te is zűrzavarban, hogyan javíts ezen az őrült helyzeten, ami körülvesz?
Szívből javaslom, hogy nézz szét a kis mikroszférádban (közvetlen környezetedben, befolyási területeden), és találj valamit, amin javíthatsz. Pucold el a saját “szemétdombodat”, ragadj meg belőle valamit, és csináld! Meglátod, azonnal jobban fogod érezni magadat, és ez kihatással lesz a környezetedre.

Minden rendrakás a saját házad táján kezdődik. Sok tiszta egyéni környezetből – és itt a fizikai környezeted tisztaságára, a tested rendbe tételére, és a gondolataid rendbe tételére egyaránt értem ezt – lesz egy rendezett, tiszta társadalmunk.

GYAKORLAT: LISTÁZD FEL A NEM OPTIMÁLIS DOLGOKAT A KÖZVETLEN KÖRNYEZETEDBEN, A KISEBB BEFOLYÁSI TERÜLETEDEN! CSINÁLJ EGY SORRENDET, ÉS KEZDD EL KEZELNI AZ ELSŐT, MÁSODIKAT STB……

DE! Ne fogd vissza magadat, hogy ezután körbenézz a makroszférádban (a szélesebb környezetedben, befolyási területeden), és segíts másoknak is, hogy stabilabbá váljanak, hogy ők is tovább tudjanak segíteni másoknak.

Egy baráti jó tanács: KERÜLD EL NAGY ÍVBEN AZOKAT AZ EMBEREKET, AKIK AZT AKARJÁK NEKED BEMAGYARÁZNI, HOGY NEM LEHET MIT TENNI, MERT TE TÚL KEVÉS VAGY HOZZÁ, HOGY VÁLTOZTASS A VILÁGON!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!