Kevés időráfordítással nehéz kijönni az amatőrségből

KEVÉS IDŐRÁFORDÍTÁSSAL NEHÉZ KIJÖNNI AZ AMATŐRSÉGBÖL,
avagy DÖNTSD EL, HOGY VÁLLALKOZÁST VAGY HOBBIT ÉPÍTESZ!

Beszélgettem egy barátommal, aki sok profi dolgot tesz a pár hónapja elindult vállalkozásában, de  mégsem halad az elvárt bevétele irányába. Amikor megkérdeztem, hogy mennyit foglalkozik vele, kiderült, hogy csak napi átlag pár órát, és azt sem rendszerezve.

Valamit biztosan tudok neked garantálni, amit neki is elmondtam: nem ismerek olyan profin induló vállalkozást – legyen az egyéni vagy több emberből álló cég – ahol a megálmodó és létrehozó személy ne dolgozna akár átlag  10-12 órát naponta benne (lehet, hogy egy-egy hétvége is belecsúszik)!
Persze csak akkor, ha belátható időn belül szeretne ebből jól élni úgy, hogy közben sokaknak segít a tevékenységével.

Bármennyire is jól csinálod a dolgodat, napi rendszertelen pár óra időráfordítással ne várd el, hogy gyorsan komoly sikerre viszed! Még a legtöbb átlagos munkahelyen is 8 óra szükséges ahhoz, hogy a cégnek eleget termelj, és megérje téged foglalkoztatnia, és neked is megérje ott dolgoznod.

Észrevetted, hogy minél hosszabb ideig csinálsz egy konkrét munkát, az annál később készül el azért is, mert amikor nem intenzíven foglalkozol vele, egyre több és nagyobb akadály tud bejönni, ami gátolja vagy jobban kitolja a megvalósítását?
Miért lenne ez máshogy egy induló, vagy nem éppen bőségben lévő vállalkozásban?

Azt gondolod, hogy nem mennek a dolgaid úgy, ahogy elképzelted, vagy nem születik az az elvárt eredmény annyi idő alatt, ahogy eltervezted?
Először vizsgáld meg, hogy mennyi időt fordítasz rá konkrétan és szervezetten nap mint nap arra a tevékenységedre! Kérdezz meg sikeres embereket, hogy ők naponta-hetente mennyi időt fordítottak arra, hogy elérjék ezt a sikert! (Amikor még nem voltak sikeresek!)
Ha azt látod, hogy kevés a te ráfordított időd, akkor nézd meg, hogyan tudod megnövelni ezt, vagy hogyan tudod jobban megszervezni az idődet, hogy több jusson rá.

Az is lehet, hogy nem tudsz jelenleg többet rászánni, mert olyan az élethelyzeted. Tudd, hogy a kitartás akkor is elvisz a sikerhez, csak csináld tovább! Tudd azt is, hogy a kifutása viszont hosszabb lesz! Ne add fel, ha a célod építő és boldoggá tesz kreálni azt! Próbálj fokozatosan egyre több időt ráfordítani, és így el fogod érni a profi szintet!

GYAKORLAT: VIZSGÁLD MEG, NAPONTA-HETENTE MENNYIT FOGLALKOZOL ÉS MILYEN SZERVEZETTEN A MUNKÁDDAL, AMIBEN SIKERES AKARSZ LENNI!
KÉRDEZZ MEG ÁLTALAD ISMERT SIKERES EMBEREKET, ŐK MENNYIT DOLGOZTAK, HOGY SIKERRE VIGYÉK!
HA ÚGY LÁTOD, AZ ÁLTALAD RÁFORDÍTOTT IDŐ KEVÉS, DOLGOZD KI, TERVEZD MEG A NAPI ÉS HETI BEOSZTÁSODAT!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!