Jobb, ha nem adod fel magad

JOBB, HA NEM ADOD FEL MAGADAT avagy
A CÉLOK ELÉRÉSÉT NEM IDŐRE, HANEM EREDMÉNYRE JÁTSSZÁK

Volt már olyan, hogy nem sikerült időre elérni egy kitűzött célodat? Volt már olyan, hogy ezt kudarcnak érezted? Lehet, hogy ezután teljesen fel is adtad, a célodat? Naponta találkozom azzal, hogy emberek ez miatt teljesen lerombolják a saját önbecsülésüket, leértékelik magukat, boldogtalanok, és nem teremtenek maguknak nagyobb játszmákat, nem valósítják meg önmagukat.

AMIKOR FELADOD AZ ÉPÍTŐ CÉLJAIDAT, FELADOD MAGADAT! Ez akkor történik, amikor tudod, hogy az lenne a legjobb az életed egészének, hogy továbbmenj, és megvalósítsd. De a nehézségek, problémák, miatt, megállhatsz, és eldobhatod azt. Ami benned marad: az önleértékelés, és annak a gondolata, hogy te “képtelen vagy.” Ezzel pedig megállítod magadat a jövőben is, és egyre kisebb dolgokat álmodsz meg. A megoldás az, hogy szembenézel vele, kitűzöl egy újabb időpontot, megnézed, hogy az adott körülmények között mit kell megtenned, hogy a célod megvalósuljon, mit kell megváltoztatnod az eddigi hozzáállásodon, működéseden, ami miatt nem tudtad még elérni. Kidolgozol több lehetőséget, több utat, és eldöntöd, melyik a leghatékonyabb.

Aztán  DOLGOZOL RAJTA ETIKUSAN ÉS KEMÉNYEN! A siker és a boldogság azon múlik, hogy mennyire vagy hajlandó összeszedni magadat, és bármilyen körülmény, probléma ellenére megtenni a lépéseket egyenként, de folyamatosan az építő céljaid felé, és elérni azt.
A JUTALMAD PEDIG AZ ÉLET ÖRÖME.

GYAKORLAT: LISTÁZD FEL AZ ÉLETED EGÉSZÉT ÉRINTŐ ÉPÍTŐ CÉLJAIDAT, amiket feladtál (vagy félretettél), és ez miatt kudarc élményed van. Vedd elő azt a célt, amit az adott élethelyzetedben a leggyorsabban tudsz kezelni, vagy a legfontosabb lenne, hogy megvalósítsd. Dolgozd ki a megoldását, válaszd ki a leghatékonyabbat. HA KELL, KÉRJ HOZZÁ SEGÍTSÉGET, ÉS CSINÁLD MEG!

Aztán a következőt és a következőt. Ezzel rehabilitálod az önbecsülésedet és önbizalmadat.
VALÓSÍTSD MEG AZ ÁLMAIDAT!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!