Húzzál, mint a vadludak

HÚZZÁL, MINT A VADLUDAK avagy NE SAJNÁLD MÁSOKTÓL, HOGY VEZESD ŐKET AZ ERŐDDEL!

Egy értékesítő barátom kifakadt: mindig ő nyújtja a legjobb teljesítményt a csapatában, mindig ő “menti meg” őket az elkötelezettségével, szorgalmával. Amikor nem túl jól megy neki a teljesítés, akkor nem sajnálja a hajnalt, éjszakát sem, és plusz erőfeszítést tesz bele, hogy a hónap végére mégis magas eredményeket érjen el. Mit kap ezért? Az alacsony teljesítményű csapattagok időnként féltékenyen macerálják. Van, hogy nem etikus dolgokat tesznek, hogy elvegyék tőle az ügyfeleit, ráadásul időnként a főnöknél – mondva csinált dolgokkal – “bemószerolják”. A főnök nem igazán védi meg őt, és természetesnek veszi, hogy mindig magas eredményeket hoz. Nem kérdezi meg a barátomtól, hogy mivel tudja segíteni a munkáját, mert úgyis mindig megcsinálja.

A barátom rossz szájízzel kezdett el bejárni a csapatába. Bár a teljesítménye magas maradt, ő ahelyett, hogy büszkén kihúzta volna magát, és ragyogott volna az önbizalomtól, inkább visszahúzódott.
Te mit tennél a ilyenkor?

Remélhetőleg nem húzódnál vissza! Remélhetőleg továbbra is az eredményeiddel és az erőddel demonstrálnád, hogy lehet jónak lenni! Remélhetőleg fenntartanád a büszkeséged páncélját, hogy leperegjen róla minden negatív hatás, amit az alacsony teljesítményű, nem túl etikus csapattagoktól kapnál! Remélhetőleg stabil önbecsüléssel képviselnéd, hogy TE vagy a csapat gerince, és ez jogot ad neked arra, hogy néha te is hibázhass! Remélhetőleg bátran kiállnál saját magadért, és mint egy ék, tovább hasítanál előre és felfelé!

LEGYÉL TE AZ A VADLÚD, AKI FÁRADHATATLANUL VEZETI ELŐRE A CSAPATÁT, ÉS MINDIG SEGÍTI ŐKET A SAJÁT EREJÉVEL!
Meglátod, eljön az idő, hogy a példamutatásod eredményeként valaki hajlandó lesz egyszer – egyszer “leváltani” téged elöl! Ettől te még nagyobb lendületet kapsz, és ez visszaadja neked a játszma igazi örömét. 

GYAKORLAT: MINDEN HÉTVÉGÉN SZÁNJ MAGADRA IDŐT, ÉS LISTÁZD FEL, MILYEN JÓ ÉS POZITÍV  DOLGOKAT CSINÁLTÁL AZON A HÉTEN AZ ÉLETED MINDEN RÉSZÉBEN.
Ezzel helyre tudod állítani folyamatosan az önbecsülésedet, és új energiákat mozgósítasz magadban.

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!