Ha nem akarsz szenvedni, nincs jutalom

HA NEM AKARSZ SZENVEDNI, NINCS JUTALOM! avagy
KEMÉNY MUNKA NÉLKÜL CSAK KULLOGHATSZ A SIKER UTÁN!

Találkoztam többször azzal a kérdéssel, hogy: “olyan nagy erőfeszítés reggelente felkelnem és megírnom a Facebook posztjaimat”, vagy “rávennem magamat, hogy kimenjek szórólapozni” stb. Biztos, hogy jó cél felé haladok?

Lehet, hogy Neked is volt már ilyen gondolatod, amikor beleütköztél egy olyan feladatba a céljaid felé tartó úton, ami kényelmetlen, kellemetlen volt, és nagy erőfeszítés kellett beletenned, hogy rávedd magad az elvégzésére? Tudd, hogy jó úton vagy! Amennyiben megvizsgáltad, hogy az a cél, vagy célok, amiket kreálsz, ténylegesen hosszú távon a legjobb energia és idő befektetés, támogatják az életed minden részét, és  boldog leszel tőlük, amikor megvalósítod őket, akkor csak csináld tovább összeszorított fogakkal! Mert a NAGY ÁLMOK MINDIG NAGY PROBLÉMÁKAT VONZANAK. Ha nem így lenne, akkor az emberek unalmas életet élnének, az biztos. Mi adná Neked az örömet, a büszkeséget, az elégedettséget, Önmagad megbecsülését, ha nem az, hogy legyőzöd az akadályokat, ezáltal legyőzöd magadat, és büszkén nézel bele a tükörbe, és boldogan mondod ki: megcsináltam!

A célok elérése tehát kemény, kitartó és sokszor fáradtságos munkán keresztül vezet, ez már biztos. Ha ebben kételkednél, akkor olvass utána bármely sikeres ember élettörténetének.

A felmerült problémákat, feladatokat 3-féle módon kezelheted:
1. kiadod valaki másnak
2. megcsinálod összeszorított fogakkal
3. otthagyod,feladod

A 3. lehetőséget csak akkor ajánlom, ha ténylegesen kiderül egy célról, hogy nem építi és segíti az életed összes részét, hanem inkább rombolja.
Az 1. pontot jó, ha megvizsgálod, mert látok embereket, akik ahelyett, hogy segítséget használnának – legyen ez szakember, családi- vagy baráti segítség – görcsösen ragaszkodnak hozzá, hogy mindent ők csináljanak, mert “más nem képes úgy megcsinálni, mint én!”. Sok cél dőlt romba, mert a feledatok nem lettek átadva, és a személy “belefulladt” a sok teendőbe.
A 2. pontot pedig használd mindig, amikor neked kell megoldanod egy problémát, nem tudod átadni, nem akarod feladni, mert hasznos célt szolgál.

GYAKORLAT: LISTÁZD FEL A CÉLJAIDAT, ÉS EGYENKÉNT NÉZD MEG, milyen feladatok, lépések szükségesek, hogy elérd őket. Aztán VIZSGÁLD MEG, hogy a 3 FENTI PONT KÖZÜL MELYIKET ALKALMAZOD RÁJUK.

Kívánok neked kitartás, és sok cél elérését!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!