Ha könnyű életet akarsz, rossz bolygón jársz

HA KÖNNYŰ ÉLETET AKARSZ, ROSSZ BOLYGÓN JÁRSZ avagy KI MÁS ÉRJE EL A CÉLJAIDAT, HA NEM TE?

Biztosan észre vetted már, hogy bármilyen célt tűzöl ki, azonnal akadályokat kapsz. Ugye nem gondolod, hogy ez csak nálad történik így?
Azt tudtad, hogy a legtöbb ember azért nem tűz ki célokat, mert retteg az akadályoktól – azaz a problémáktól – amik azonnal jelentkeznek? Mert ezen a bolygón ez már csak így működik. De milyen unalmas is lenne az életünk, ha nem lennének ezek az akadályok, problémák. Mégis ez tart vissza sokakat a céljaik kitűzésétől. Ezért élnek unalmas, boldogtalan életet. A SIKERT A SIKERTELENSÉGTŐL CSAK AZ KÜLÖNBÖZTETI MEG, HOGY A SIKERESEK HAJLANDÓK  AKADÁLYOKAT, PROBLÉMÁKAT TEREMTENI MAGUKNAK AZÁLTAL, HOGY CÉLOKAT TŰZNEK KI, ÉS ÁTMENNEK EZEKEN AZ AKADÁLYOKON.

Volt már olyan, hogy nagy lelkesen belevágtál dolgokba, és jöttek a pofonok? Tudd, hogy ez olyan természetes, mint a fogmosás, vagy megtankolni az autódat. Minél nagyobb célokat tűzöl ki, annál nagyobb akadályok jönnek. NEM tudod kikerülni, de könnyebbé tudod tenni a kezelésüket. Ennek egyik módja, hogy képzed magad, és állandóan dolgozol azon, hogy képesebbé válj. A másik mód, hogy tudatosan és előrelátón eszközöket használsz – akár egy profi Tanácsadót – arra, hogy végig menedzseld a céljaid elérését. Lehet, hogy túl sok kudarc ért már, és ezért lemondtál a céljaidról. Ezt Te  döntöd el. Viszont nincs annál gyötrőbb érzés, mint amikor feladsz egy célodat.
Javaslok neked most egy gyakorlatot, ami segíthet abban, hogy újult erővel menj neki az álmaid megvalósításának.

GYAKORLAT: ÍRD LE, MILYEN CÉLOKAT VALÓSÍTOTTÁL MEG, ÉS MINDEGYIK CÉLNÁL LISTÁZD FEL, MILYEN AKADÁLYOKAT (kicsik-nagyok) KELLET LEKÜZDENED.
Ez a cél lehet egy vizsga letétele, egy jogsi megszerzése, egy verseny megnyerése, egy autó megvétele, egy barátnő “megszerzése”, egy állás betöltése stb. Bármi, amit kitűztél, aztán elérted.

KÉRLEK, NE ÉRTÉKELD LE AZ ELÉRT DOLGAIDAT! Könnyen lehet, hogy amit te egyszerű célnak tartasz, azért másnak keményen kellene dolgoznia. Az élet összes részére vizsgáld meg ezeket az elért célokat. Sorolj fel minden akadályt, amit legyőztél. Minden problémát, amit megoldottál.

Most is nagyon érdekel, milyen hatással volt rád ez a gyakorlat. Írd meg, örülni fogok neki.
Jó munkát hozzá!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!