Érdeklődj, ha győzni akarsz

ÉRDEKLŐDJ, HA GYŐZNI AKARSZ! avagy HA FIGYELSZ MÁSOKRA, TE IS FIGYELMET KAPSZ!

Észrevetted, hogy amikor bizonytalanságot és zűrzavart tapasztalsz a környezetedben, akkor önkéntelenül próbálsz visszahúzódni tőle, talán be is zárkózol? A jelenleg kialakult vírus helyzetben pedig muszáj ezt tenned, mert erre szólítanak fel a törvényi és egészségügyi szabályozások. Ilyenkor sajnos  lecsökkented a cselekvési teredet, és  lecsökkented vagy megszakítod a kommunikációs teredet. Ez pedig olyan érzelmi állapotot okozhat neked, amikor hatásnak érezheted magad, ami csökkenti a boldogságodat és az okozóságodat. Ezért most van itt az ideje, hogy tudatosan megnöveld a teredet, elkezdj újra nagyobb területen okozni, cselekedni, “játszani”, mert ez tovább emeli a pozitivitásodat és a stabilitásodat.

GYAKORLAT: NÖVELD MEG KIFELÉ A KOMMUNIKÁCIÓDAT, TUDATOSAN, POZITÍVAN, ÉS SEGÍTS KÖZBEN MÁSOKNAK.
A kommunikáció az, amivel növelni tudod a befolyási területedet, meg tudsz oldani problémákat és segíteni tudsz másoknak problémákat megoldani. A kommunikációval egyetlen baj lehet: ha negatív állapotú  személytől jön, és ez téged is levisz érzelmileg alacsonyabb állapotba. Biztosan történt már ilyen veled? Ezért jobb, ha olyan emberekkel kommunikálsz, akikről tudod, hogy nem negatívak, illetve tudod, hogy könnyen segíthetsz nekik egy pozitív kommunikációval magasabb állapotba kerülni.

A TUDATOS, POZITÍV ÉS SOK KOMMUNIKÁCIÓ SEGÍT KIFELE HELYEZNI A SAJÁT FIGYELMEDET IS, ÉS ÍGY STABILABBÁ VÁLSZ.
Gondold el, ha naponta csak 5 ilyen kommunikációd lenne, az mennyire segítene  téged magas érzelmi szinten maradni?
Ehhez annyit tudsz tenni a gyakorlatban, hogy:

1. Nézd végig a telefonodat, Facebook ismerőseidet, ügyfeleid listáját, üzleti partnereidet, beszállítóidat, és listázz ki olyan neveket, akikről tudod, vagy emlékeid szerint pozitív személyek. VÉGRE ITT AZ IDŐ, hogy “előszedd” a régi barátaidat, ismerőseidet, akikkel lehet, hogy már “ezer éve” nem beszéltél. DE CSAK A POZITÍV SZEMÉLYEKET, mert ugye nem akarod, hogy Te magad alacsonyabb érzelmi állapotba kerülj?

2. Hívd fel egyenként ezeket a személyeket és ÉRDEKLŐDJ, ÉRDEKLŐDJ, ÉRDEKLŐDJ! Vannak, akik egy beszélgetést arra használnak, hogy a másikra zúdítsanak rengeteg információt és persze a problémáikat is. Te NE tedd ezt! De ne is engedd ezt tenni magaddal, mert ez le fog hengerelni, és biztosan nem leszel tőle jobban. Tapasztaltál már ilyet?
Te irányítsd tudatosan, kérdésekkel a beszélgetést, és persze hallgasd meg és nyugtázd le a másikat és FIGYELJ ODA RÁ. Ha kiderül a másik félről, hogy nagyon negatív (ezt úgyis érezni fogod, nem csak abból amit mond, hanem ahogy mondja), akkor ügyesen zárd le a beszélgetést, szép napot kívánva.

3. Kérdezd meg, TUDSZ-E VALAMIBEN SEGÍTENI, és ha tudsz, segíts.
Információval, nézőponttal, adatokkal, kapcsolatokkal.
Volt olyan, hogy csak pusztán attól, hogy segítettél valakinek, Te magad is sokkal jobb állapotba kerültél? Ez egy olyan “trükk”, ami mindig segít neked is. Ettől leszel folyamatosan stabil, és magas érzelmi állapotban maradsz.  Próbáld ki, hogy működik ez neked!

Ne a híreket bújd, ami befelé fordítja a figyelmedet és képes lehengerelni, hanem alkalmazd a fenti gyakorlatot, és visszatér a cselekvési, okozási kedved. Erre most nagy szükséged van. Pozitív kommunikációban és segítségben gazdag napokat kívánok neked!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!