Engedd el, akivel nem tudsz együtt rezegni

ENGEDD EL, AKIVEL NEM TUDSZ EGYÜTT REZEGNI, avagy
A ROTHADT ALMA MINDIG MEGROHASZTJA A JÓKAT!

Egy kedves barátom mesélte a minap, hogy van egy hatalmas felismerése: bármennyire is változik ő jó irányba, az őt körülvevő baráti kapcsolataiból sokan még mindig ugyanabban a “skatulyában” tárolják őt a fejükben, olyanban, amilyen ő 10-20 éve volt. Ezek az emberek teljesen más  “rezgésen” működnek, gondolkodnak. Ő egy magas “rezgés számra” váltott, de sokan a régi környezetéből ettől nagyon messze, jóval lejjebb vannak, és ha nem szakítja ki magát ebből a közegből, akkor ez rombolóan hat rá. Ez a felismerés egy új helyzetet teremt neki, mert bizony van olyan régi ismerős és barát, akit “el kell engedjen”. Van, akitől kicsit jobban el kell távolodjon, lazább kapcsolatot kell fenntartson, és van akinek segítenie kell minél előbb, hogy ő is magasabb rezgésszámra tudjon kerülni.

Érdemes megnézned egy külső nézőpontból, hogy a te közeged vajon milyen rezgésszámú hozzád képest?
Érdemes megnézned, hogy kinek építő a rezgése, és kinek romboló? Azt is érdemes megvizsgálnod, hogy ki az, aki javult, és változtatott magán jó irányba az elmúlt években.

Szeretem ezt a bölcs, népi mondást, amely sokkal mélyebb tartalmú, mint gondolnánk: “Madarat tolláról, embert barátjáról!”
Bizony a téged körülvevők rezgése nagymértékben befolyásolja, hogy te magad milyen rezgésen tudsz létezni. Sajnos ez azt is jelenti, hogy az életed és a boldogságod nagymértékben attól függ, hogy Te milyen rezgésű emberekkel veszed körül magadat.

A jó hír az, hogy ebben is TE DÖNTESZ. Te döntöd el, hogy kivel maradsz egy csapatban, és kit engedsz be a közvetlen környezetedbe. Azt is te döntöd el, hogy ha valaki romboló, attól megválsz-e, vagy hagyod, hogy – úgy, mint egy rothadt alma megrontja a többi egészségeset, ha nincs eltávolítva közülük – ez az ember vagy emberek megrothasszák a te és az építő kapcsolataid életét.

Tudom, hogy a döntés sokszor nagyon nehéz! De ez a döntés fogja biztosítani számodra a növekedést, javulást és a sikeres, boldog életet, vagy ez fogja lerombolni a reményeidet és a jövődet!

GYAKORLAT: LISTÁZD FEL, HOGY A TÉGED KÖRÜLVEVŐK KÖZÜL KIK AZOK, AKIK ÉPÍTŐN HATNAK AZ ÉLETEDRE, ÉS KIK AZOK, AKIK ROMBOLNAK. NÉZD MEG, HOGY AZOK KÖZÜL, AKIK ROMBOLNAK, KINEK TUDSZ SEGÍTENI, HOGY JAVULJON, ÉS KI AZ, AKI REMÉNYTELEN. AZTÁN DÖNTSD EL, KIT TARTASZ MEG, ÉS KIT ENGEDSZ EL KÖZÜLÜK.

Nagy bátorság kell, hogy ezt megtedd, de a jövőd és a szeretteid jövője múlik ezen!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!