Eltörik a szekér, amikor nem egy az irány

ELTÖRIK A SZEKÉR, AMIKOR NEM EGY AZ IRÁNY avagy JOBB, HA TUDOD, HOGY MERRE TART A CSAPATOD!
Szomorúan mesélte egy kedves ismerősöm, hogy csupa szemben álló szándékkal kell nap mint nap megküzdenie a cégében. A tulajdonostársa sajnos nem érti azt, ami pedig nyilvánvaló: muszáj felépíteniük egy jó irányítási rendszert, muszáj minden folyamatot írásban rögzíteniük, mert csak így tudnak kijönni a napi teendőikből úgy, hogy közben folyamatosan növekednek.

Ha találkoztál már ilyen szélmalomharccal az életedben, – akár csak a családban – akkor tudod jól, miről van szó!
A legnagyobb gátja a fejlődésnek mindig az, amikor egy csapaton belül ellentétes szándékok vannak. Hidd el, ez okozza a legtöbb akadályt a terjeszkedésben!

Feltettem neki a “Lottó 5-ös” kérdést: megkérdezted már a társadat, hogy neki tulajdonképpen mik is a céljai közép- és hosszútávon?
Kiderült, hogy egyáltalán nem egyeztették mostanában a szándékaikat, bár már hosszú évek óta együtt dolgoznak.

Ha esetleg te most hasonló helyzetben vagy, akár a családban (mert elfelejtetted hosszú évek óta megkérdezni, hogy: “drágám, neked mik is a céljaid közép- és hosszútávon?”), akár bármilyen csoportban, akkor nagyon  ajánlom, hogy tedd ezt meg minél előbb!

Amikor egy szekeret több irányba húznak egyszerre, akkor az a szekér előbb-utóbb eltörik. Ez pedig mindig sérüléssel jár, amit meg lehet előzni azzal, hogy megkérdezzük a csapattagokat, hogy merre is tartanak?

GYAKORLAT: FRISSIBEN TUDD MEG A PÁRODTÓL, CÉGTÁRSADTÓL, CSAPATTAGODTÓL, HOGY MIK A CÉLJAI, SZÁNDÉKAI KÖZÉP- ÉS HOSSZÚTÁVON A CSOPORTOTOKBAN. HANGOLD ÖSSZE VELÜK A CSAPATOTOK CÉLJAIT!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!