Egy kávé furcsa story-ja

EGY KÁVÉ FURCSA STORYJA avagy ÍGY OKOZZ EGY CSIPETNYI BOLDOGSÁGOT!

A történet tavaly májusban kezdődött. Ügyet intéztem, és útközben belebotlottam egy kis kávézóba. Gondoltam, hogy rohanás közben beugrok, és elvitelre kérek egy kávét. Egy rendkívül kedves hölgy szolgált ki, és amikor fizetésre került a sor, kiderült, hogy nincs kártyaleolvasója, nálam pedig nem volt semmi készpénz. Már indultam volna kifelé, de a hölgy mosolyogva a kezembe nyomta a poharat, és közölte, hogy ö nem kávézik, így a vendége vagyok erre. Hú, de örültem ennek!

De nagyon meg is lepődtem, mert azért ismerjük el, ez manapság nem mindennapos! Megköszöntem és rohantam tovább intézni a dolgomat. Miközben ittam a kávét, eldöntöttem, hogy visszajövök majd, és kifizetem én ezt neki.

Teltek a hónapok, én szépen elfelejtettem az egészet, nem is jártam arra a városban utána. Viszont úgy alakult, hogy most megint intéznem kellett egy hivatalos dolgot azon a környéken. Persze egyáltalán nem jutott eszembe a tavalyi kávés eset. Tudod, az élet forgataga sokszor eltérít attól, hogy bizonyos döntéseidet, elhatározásaidat megcsináld.

Szerinted mi történt, miközben rohantam elintézni a dolgomat?
Hát persze, hogy belebotlottam ugyanabba a kávézóba!
Elfogott egy nagyon rossz érzés: nem jöttem vissza, és nem fizettem ki a hölgynek azt a kávét, pedig elhatároztam korábban, hogy ezt teszem, mert nem éreztem jól magam azzal, hogy ajándékba adta.

Mint a szélvész, úgy fordultam be a kávézóba, és lám, ugyanaz a nagyon kedves hölgy fogadott! Persze nem ismert meg. Én megkönnyebbülten mondtam neki, hogy szeretném kifizetni neki azt a 8 hónapja kapott kávét, és szeretnék most is egyet kérni, és mennyire sajnálom, hogy eddig nem jöttem vissza és rendeztem el!

Bár láttátok volna a hölgyet! Egy igazi csodálkozós, boldogságos, ragyogós érzés ült ki az arcára, és szinte repkedett! Ez nem a kávéért kapott pénz miatt történt! Hanem azért, mert megörült annak, hogy léteznek még igazi emberi értékek. Olyan őszinte barátság és szeretet áradt belőle, ami bearanyozta az én napomat is!

Ragyogva elkészítette a kávémat, és ajándékba !!! adott mellé egy isteni finom kedvenc kakaós tekercset, amit nem akartam elfogadni, de ragaszkodott hozzá, és ezt visszautasítani egyenlő lett volna azzal, hogy elutasítom a kedvességét, és törést okozok neki. Nagy barátsággal elköszöntem, és azzal az elégedett örömmel folytattam a napomat, hogy megint sikerült valakinek bearanyozni a napját. Ez pedig nekem is óriási örömet okozott!

GYAKORLAT: GONDOLD ÁT, ÉS LISTÁZZ FEL OLYAN SZEMÉLYEKET AZ ÉLETEDBEN, AKIK FELÉ BÁRMILYEN KORÁBBI NEM TELJESÜLT DÖNTÉSED, ELHATÁROZÁSOD VAN. CSINÁLJ EGY SORRENDET, HOGY KIVEL KEZDED A DOLGOK KEZELÉSÉT, LEZÁRÁSÁT, ÉS CSINÁLD!

Sok örömet benne!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!