Dobáld ki a haszontalan ötleteidet

DOBÁLD KI A HASZONTALAN ÖTLETEIDET A
“GONDOLAT-GARDRÓBBÓL” avagy SZELEKTÁLD KI A BUKOTT CÉLJAIDAT!

Ahhoz, hogy jóban légy saját magaddal, jobb, ha megvalósítod az ötleteidet! Mert minden egyes el nem kezdett, vagy félbehagyott ötlet az egy kudarc és mind-mind egy újabb “esély” arra, hogy leértékeld magadat, és ezáltal csökkentsd az önbecsülésedet, önbizalmadat. Történt veled is már ilyen? Volt egy jó ötleted, de vagy Te, saját magad, vagy mások Téged “megóvó” intelmei megállították a megvalósítását? Voltál már csalódott és hibáztató magaddal szemben ez miatt? Pedig ilyenkor a saját motivációdat csökkented le, hogy alkoss és ténylegesen éld a saját életed.

Azok az emberek, akik csak ötletgyárosok, de nem valósítják vagy valósíttatják meg ezeket, nem lesznek boldogok. A siker és a boldogság abból fakad, hogy legyőzöd saját magadat és az életbeli akadályokat, és megvalósítod a céljaidat, úgy, hogy ezzel segítesz magadnak és másoknak. A bukott célok megmérgezik az életet. Az emberek gondolatai tele vannak bukott célokkal, és folyamatosan azt érezhetik tőlük, hogy nem elég jók. Az is igaz, hogy vannak olyan ötletek, amiket jobb nem megvalósítanod, mert nem segítik hosszú távon az életedet és az életed részeit. De attól még ott vannak a gondolataidban. És emésztenek Téged. Ráadásul rengeteg figyelmedet lekötik, akár észre veszed, akár nem. Ezért azt javaslom neked, hogy alkalmazd az egyik Stílus Tanácsadó barátom módszerét. Ő az ügyféllel úgy kezdi a munkát, hogy “Gardrób átvizsgálást” tartanak. . Egyszerűen kidobáltatja velük azokat az ott rejtegetett, de sosem használt ruhadarabokat, amik – akár hiszed, akár nem – rengeteg figyelmét lekötik a személynek.

GYAKORLAT: LISTÁZD FEL AZ ÉLETED MINDEN RÉSZÉN AZOKAT A MEG NEM VALÓSÍTOTT ÖTLETEKET, AMIK ESZEDBE JUTNAK, ÉS “DOBÁLD KI” A HASZONTALANOKAT, illetve azokat, amik már nem céljaid, hogy megcsináld őket. Ezután vizsgáld át a maradékot, és nézd meg, hogy ezek közül melyik mennyi erőforrást, segítséget, figyelmet igényel.

EZUTÁN DOLGOZD KI ÉS VALÓSÍTSD MEG!
Most is nagyon örülök, ha megírod nekem a tapasztalataidat.
Jó “Gondolat-Gardrób” rendezést kívánok Neked!

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!