A töltött káposzta és a siker

MI KÖZE ANYUKÁM TÖLTÖTT KÁPOSZTÁJÁNAK A SIKERHEZ? avagy SIKERES MŰKÖDÉSI RECEPTET BŰN MEGVÁLTOZTATNI!

Változás. Ez az egyetlen állandó az életünkben. Ezt hallod folyamatosan, és az határozza meg a sikered, ha változol és megújulsz. Ez így igaz. De van egy másik oldala is a dolognak, mint a fehér-feketének, meleg-hidegnek. Mindegyik pólus szükséges az élethez. Az igazság az, hogy vannak bizonyos dolgok, amiket jobb, ha nem változtatsz meg, ha sikert akarsz. Ez olyan, mint anyukám töltött káposztája, vagy a nagymamám pogácsája. HA VAN EGY BEVÁLT MŰKÖDÉSI RECEPTED, AZT BŰN MEGVÁLTOZTATNOD!

Sokszor tapasztalom, hogy emberek sikeres dolgokat szükségtelenül változtatnak meg, mert nem ismerik fel azt, hogy pont ezek a dolgok okozzák az eredményeiket.
Lehet, hogy veled is előfordult már ilyen?
A fő pont itt az, hogy amikor nem vagy tudatos azzal
kapcsolatban, hogy mi az a pontosan meghatározott működés, ami segít neked hatékonnyá és sikeressé válni, akkor bizony észrevétlenül “kicsúszik”, elmarad, elfelejtődik.

A SIKER EGYIK FŐ ÖSSZETEVŐJE AZ ÉLETED BÁRMELY RÉSZÉBEN, HOGY TUDD, MITŐL KÖVETKEZETT BE!
Tuti, hogy csináltál olyan dolgokat, amik ezt okozták. Pl. folyamatosan képezted magad. Az is tuti, hogy nem csináltál olyan dolgokat, amik az eredményességedet meggátolták volna. Pl. nem néztél TV-t.
Ha ezeket a dolgokat összegyűjtöd és leírod, akkor lesz egy saját “működési útmutatód”, ami valójában egy szabályrendszer. Amikor ezeket betartod, akkor sokkal nagyobb eséllyel válsz sikeressé.

GYAKORLAT:  LISTÁZD FEL AZ ÉLETED MINDEN RÉSZÉBEN, HOGY MIK AZOK A MŰKÖDÉSI MÓDJAID ÉS DOLGAID, AMIK HOZZÁJÁRULTAK A SIKEREID ÉS EREDMÉNYEID ELÉRÉSÉHEZ AZ ÉLETED ADOTT TERÜLETÉN.
Nézd meg, hogy most mit tartasz be ezek közül. Ha valami elmaradt, alkalmazd újra. Mentsd el ezeket a “szabályokat”, és hetente olvasd el, amíg tudatosan elkezded használni őket, és siker- szokásokká válnak.

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!