A jedi lovagoknak is szükségük van tanácsadóra

A JEDI LOVAGOKNAK IS SZÜKSÉGÜK VAN TANÁCSADÓ-KONZULTÁNSRA…..
avagy SEGÍTSÉGET KÉRNI NEM SZÉGYEN

Arról a dologról szeretnék egy nézőpontot elmondani ami lehet, hogy már felmerült benned: a célok kitűzése, kidolgozása, illetve a célok eléréséhez szükséges,és azokhoz megfelelő tevékenység vagy karrier megtalálása és összehangolása, bizony megkíván egy bizonyos szakértelmet, jártasságot. Mindegy, hogy az élet mely területén akarunk előre lépni, célokat elérni, érdemes ezt profin csinálni. Elgondolkodtál már ezen? Ha van egy csőtörés vagy dugulás otthon, valószínű, hogy szakembert hívsz. Ha az autódon elromlik valami, valószínű, hogy szakemberhez fordulsz. Ha idegen nyelvet akarsz tanulni, valószínű, hogy szakember segítségét veszed igénybe, még akkor is, ha ez egy előre, szakember által legyártott, online tananyag.

Egy “Jedi lovag” is attól lesz az, aki, ha megtanulja, gyakorolja és alkalmazza a tudást, és sokszor van szüksége arra, hogy egy külső személy – tanácsadó, konzultáns, mentor – átsegítse a nehézségein.

SOKSZOR CSAK EGY KÜLSŐ NÉZŐPONT TUD TOVÁBB SEGÍTENI DOLGOKON, MERT ANNYIRA BENNE VAN A FIGYELMED A PROBLÉMÁKBAN, HOGY KI SEM LÁTSZ BELŐLÜK. Persze,mindent képes vagy megtanulni és elég gyakorlás után alkalmazni, de van-e erre időd, affinitásod, lehetőséged, vagy a gyors cselekvés most többet hozna a konyhára?

Egy konzultáns vagy tanácsadó egy eszköz Neked ahhoz, hogy olyan dolgokon segítsen át, amit lehet, hogy sokszor – idő vagy affinitás hiányában – félre söpörnél.

VAJON MI KERÜL TÖBBE: alkalmaznod egy profi Tanácsadót, Konzultánst, vagy félre söpörni az álmaidat, céljaidat csak azért, mert nincs benne szakértelmed, hogyan találd meg, hogyan dolgozd ki őket? Vagy hagynod a céljaidat elveszni, mert nincs meg az a tevékenység, karrier, amivel kreálni tudod őket, és így elérni? Vagy inkább küszködnöd,  halogatnod, várnod,
mint gyorsan, időveszteség nélkül összehangolnod a tevékenységeidet, karrieredet és a céljaidat és így hatékonyan sikeressé és nem mellesleg boldoggá válnod?

A PROFIK ÉS SIKERESEK SOHASEM VÁRNAK, HANEM CSELEKSZENEK.
Feladni magadat, a céljaidat, mert van egy csomó akadály, amit nem tudod, hogy takaríts el az utadból? A JEDI LOVAGOK IS KÜZDENEK PROBLÉMÁKKAL. DE! Nem szégyellik a segítség kérést és “alkalmaznak” Tanácsadó – Konzultánst, mert tudják, hogy CSAK ÍGY VÁLHATNAK PROFIVÁ ÉS SIKERESSÉ. Aztán már profik – mivel tudják, gyakorolták és alkalmazzák, amit megtanultak – és így sikeresen küzdenek meg a veszélyekkel, akadályokkal. Ezután már stabilak, és így saját maguk Tanácsadójává válnak.

VÁLJ TE IS AZ ÉLETED
JEDI LOVAGJÁVÁ,
HA MÉG NEM VAGY AZ.

És ne szégyellj ezen dolgozni egy profi Tanácsadóval.
DE!!!
Honnan tudd, hogy kivel dolgozz együtt?
Következő cikkem erről fog szólni:
AKI NEM TUDJA CSINÁLNI, az TANÍTJA?
avagy MILYEN TANÁCSADÓT – KONZULTÁNST VÁLASSZ?

Barátsággal,

Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!