5 gyakorlati tipp, hogyan növeld a saját stabilitásodat – 1. rész

1.resz

5 GYAKORLATI TIPP, HOGYAN NÖVELD A SAJÁT STABILITÁSODAT, HOGYAN CSÖKKENTSD A BIZONYTALANSÁGOT ÉS A ZŰRZAVART?

Ha nálad és a környezetedben minden teljesen rendben van most, és ura vagy a helyzetnek az életed minden részében, akkor folytasd amit és ahogy eddig csináltál, és segíts a másoknak is stabilizálni magukat. Viszont ha úgy érzed, hogy a jelenlegi helyzet bizonytalanságot okoz neked, és ez érzelmileg alacsonyabb állapotba visz le , ami miatt nincs kedved, nincs motivációd cselekedni, akkor tartogatok számodra 5 tippet, amit bárhol, barmikor alkalmazhatsz, és nagy eséllyel érzelmileg jobb állapotba hoz téged is.

Az, hogy a jelenlegi, káoszt minél előbb legyőzd, létfontosságú, mert csak akkor tudsz cselekedni, okozni és rendbe tenni dolgokat, ha stabillá válsz és érzelmileg magas állapotba kerülsz. Már látszik a fény az alagút végén, és neked fel kell készülnöd, hiszen amikor újra igazán beindulnak a dolgok, nagyon nem mindegy, hogy te mennyire biztos pont vagy. CSAK MAGAS ÉRZELMI ÁLLAPOTBAN TUDSZ OKOZÓVÁ VÁLNI A DOLGOK FELETT. Ehhez pedig meg kell tenned néhány alapvető dolgot magaddal kapcsolatban, és persze ebben kell segítened a környezetedben is másoknak, mert zűrzavarban lévő emberekkel hogyan tudsz hatékonyan együtt működni az életed bármely részén?

1. tipp: FORDITSD A FIGYELMEDET KIFELÉ, A KÖRNYEZETEDRE ÉS TALÁLJ POZITÍV ÉS SZÉP DOLGOKAT MAGAD KÖRÜL

Amióta karantént és kijárási korlátozást hirdettek, valószínűleg sokkal többet nézed a híreket a TV-ben, az interneten. Ezek a hírek szinte 100%-ban zűrzavart keltőek és levisznek érzelmileg alacsony szintre. Kérlek, NE TEDD. Hidd el, ami fontos dolog a helyzettel kapcsolatba, arról úgy is szinte azonnal értesülsz a környezetedből vagy a Facebook-ról. Akár hiszed, akár nem, én egyáltalán nem nézem és olvasom a híreket, mégis napra kész vagyok a helyzetet illetően. Ez NEM azt jelenti, hogy másoktól várom az információt, és mások véleménye alapján ítélek meg dolgokat, sőt, MINDIG KÍVÜLRŐL NÉZVE VIZSGÁLOM az adatokat. NAGYON FONTOS, HOGY CSAK ÉRZELMILEG MAGASAN LÉVŐ EMBEREKTŐL HALLGASS MEG BÁRMILYEN HÍRT. Ezek a személyek nem próbálnak önkéntelenül még jobban zűrzavart kelteni, képesek objektíven megnézni, meghallani dolgokat és ezeket tárgyszerűen továbbítani.

Mostanában lehetséges, hogy te is sokat gondolkodsz azon magadban, vajon hogyan alakulhatnak a dolgok, meddig tart még ez a helyzet, hogy fogod ezt te és a környezeted túlélni? Ezek a gondolatok is szinte mindig levisznek érzelmileg alacsonyabb állapotba, és nem hogy növelik, de inkább csökkentik a cselekvési kedvedet és képességedet.

MIT TEHETSZ EZZEL A GYAKORLATBAN?
Én saját magam is ezt alkalmazom minden nap és azt ajánlom neked is, hogy naponta reggel, délben és este kimész egyedül 0,5-1 óra hosszat és sétálsz egyet – természetesen betartva a törvényi és egészségügyi előírásokat, elkerülve a forgalmas helyeket – olyan módon, hogy semmin nem gondolkozol közben, nem hallgatsz zenét, nem viszed magaddal a telefonod. Csak a környezetedre teszed a figyelmedet, azt figyeled meg, és találsz közben pozitív és szép dolgokat. Ez egy nagyon egyszerű, de nagyon hatékony gyakorlat. Természetesen, ha nem akarsz vagy nem tudsz kimenni a házból, lakásból, akkor ezt a gyakorlatot megcsinálhatod a kertben, erkélyen vagy ablakból is. A fő pont, hogy ténylegesen egyedül legyél, senki és semmi ne zavarjon ebben, és csak egyszerűen figyeld meg a környezetedet. Érdekes, ha csak ezt az 1 pontot ténylegesen alkalmazod naponta, hogyan fogod magad érezni 1 hét múlva? Lehet, hogy most azt gondolod, hogy neked nincs erre időd, de ha hatékony akarsz lenni az élet bármely területén – ami azt jelenti, hogy a legkevesebb idő alatt a a legtöbb és legjobb eredményt elérni – akkor a legtöbbet magadon kell dolgoznod.

Nagyon érdekel, hogy megoszd velem a tapasztalataidat.
A 2. gyakorlati tippet a következő cikkemben fogom leírni. Addig is kívánok neked sok örömet abban, hogy észrevedd a szépet és pozitívat magad körül.

Bacsa Andras

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!