5 gyakorlati tipp – 3. rész

3. rész

5 GYAKORLATI TIPP, HOGYAN NÖVELD A SAJÁT STABILITÁSODAT, HOGYAN CSÖKKENTSD A BIZONYTALANSÁGOT ÉS A ZŰRZAVART?

Észrevetted, hogy amikor bizonytalanságot és zűrzavart tapasztalsz a környezetedben, akkor önkéntelenül próbálsz visszahúzódni tőle, talán be is zárkózol? A jelenleg kialakult helyzetben pedig szükségszerűen teszed ezt, mert erre szólítanak fel a törvényi és egészségügyi szabályozások. Ilyenkor azonban lecsökkented az okozási teredet, és önkéntelenül is lecsökkented vagy megszakítod a kommunikációs teredet. Ez pedig olyan érzelmi állapotot okozhat, amikor hatásnak érzed magad, és ez leviszi a boldogság és cselekvési szintedet. Ha már csinálod gyakorlatban az 1. tippet és a 2. tippet, akkor biztos vagyok benne, hogy folyamatosan emelkedsz érzelmileg felfelé és egyre stabilabb vagy. Most itt az ideje, hogy megnöveld a lecsökkentett teredet, elkezdj újra nagyobb területen okozni, cselekedni, “játszani”, mert ez tovább emeli a stabilitásodat.

3. Tipp: NÖVELD MEG KIFELÉ A KOMMUNIKÁCIÓDAT, TUDATOSAN, POZITÍVAN, ÉS A SEGÍTS KÖZBEN MÁSOKNAK.

A kommunikáció az, amivel egy személy növelni tudja az élőségét, meg tud oldani problémákat és segíteni tud másoknak problémákat megoldani. A kommunikációval egyetlen baj lehet: ha alacsony érzelmi állapotú személytől jön, és ez téged is levisz alacsonyabb állapotba. Emlékszel, hogy történt már ilyen veled? Ezért kérlek, olyan emberekkel kommunikálj, akikről tudod, hogy nem alacsony érzelmi állapotúak, illetve tudod, hogy könnyen segíthetsz nekik egy pozitív kommunikációval magasabb állapotba kerülni.

A TUDATOS, POZITÍV ÉS SOK KOMMUNIKÁCIÓ SEGÍT KIFELE HELYEZNI A FIGYELMEDET ÉS STABILABBÁ VÁLNOD.
Gondold el, ha naponta csak 5 tudatos és pozitív kommunikációd lenne, az mennyire segítene  téged magas érzelmi szinten maradni?
Ehhez annyit tudsz tenni a gyakorlatban, hogy:

1. nézd végig a telefonodat, Facebook ismerőseidet, ügyfeleid listáját, üzleti partnereidet, beszállítóidat, és listázz ki olyan neveket, akikről tudod, vagy emlékeid szerint magas érzelmi tónuson vannak. VÉGRE ITT AZ IDŐ, hogy “előszedd” a régi barátaidat, ismerőseidet, akikkel lehet, hogy már “ezer éve” nem beszéltél. DE CSAK A MAGAS ÉRZELMI ÁLLAPOTÚAKAT, mert ugye nem akarod, hogy te alacsonyabb állapotba kerülj?

2. Hívd fel egyenként ezeket a személyeket és ÉRDEKLŐDJ, ÉRDEKLŐDJ, ÉRDEKLŐDJ. Vannak, akik egy beszélgetést arra használnak, hogy a másikra zúdítsanak rengeteg információt és persze a problémáikat is. Te NE tedd ezt. De ne is engedd ezt tenni magaddal, mert ez le fog hengerelni, és biztosan nem leszel tőle jobban. Tapasztaltál már ilyet?
Te irányÍtsd tudatosan, kérdésekkel a beszélgetést, és persze hallgasd meg és nyugtázd le a másikat és FIGYELJ ODA RÁ. Ha kiderül a másik félről, hogy nagyon alacsony az érzelmi állapota (ezt úgyis érezni fogod, nem csak abból amit mond, hanem azt is, ahogyan), akkor ügyesen zárd le a beszélgetést, szép napot kívánva.

3. Kérdezd meg, TUDSZ-E VALAMIBEN SEGÍTENI, és ha tudsz, segíts.
Információval. Nézőponttal. Adatokkal. Kapcsolatokkal.
Volt olyan, hogy csak pusztán attól, hogy segítettél valakinek, sokkal jobb állapotba kerültél Te magad is? Ez egy olyan “trükk”, ami MINDIG SEGÍT NEKED IS. És hidd el, hogy a sok, tudatos, pozitív kommunikáció és a segítség az, amitől Te folyamatosan stabil maradsz. De sokkal jobb, ha ezt nem hiszed el, hanem kipróbálod.
Ne a híreket bújd, ami befelé fordítja a figyelmedet és képes lehengerelni, hanem alkalmazd a fenti gyakorlatot, és visszatér a cselekvési, okozási kedved. Erre most nagy szükséged van.
Most is nagyon örülök, ha megosztod velem, milyen hatással volt rád ez a gyakorlat. Pozitív kommunikációban és segítségben gazdag napokat kívánok neked.

Barátsággal:
Bacsa András

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!